De voordelen van een futon matras

Wie eenmaal op een futon matras heeft gelegen, wilt echt nooit meer iets anders. U kunt een futon matras zien als een verbeteraar van uw bed, omdat u met een dergelijk matras geniet van een optimale nachtrust. Vooral de vochtregulatie van dit matras wordt alom geprezen. De warmte wordt perfect gereguleerd en verdeeld over het oppervlak. Bovendien is het matras voorzien van een uitstekende ventilatie, waardoor een futon matras ervoor zal zorgen dat u in elk seizoen heerlijk kunt slapen.

Warm in winter, koel in zomer

Het futon matras is voorzien van wol vezels, die zorgen voor deze perfecte ventilatie, maar daarnaast ook nog eens vocht opnemen. Het zijn met name deze vezels die verantwoordelijk zijn voor het slaapcomfort dat het futon matras biedt. De wol vezels zorgen voor een warm bed in de koude wintermaanden, zonder dat u te kampen krijgt met overmatig transpireren. En voor een koel bed in de warme zomer, omdat diezelfde wol vezels zorgen voor verkoeling zonder dat u deken klam wordt. Kortom: met een futon matras heeft u nooit te maken met een te koud, te warm of te klam bed! Het matras levert altijd de ideale omstandigheden om heerlijk in te slapen.

Ideaal voor mensen met reuma of gewrichtspijn

Goed slapen is voor ieder mens belangrijk, maar een extra voordeel van het futon matras is dat dit bed bewezen heeft goed te zijn voor mensen die te maken hebben met reuma of gewrichtspijn klachten. De met vol gevulde matrassen voelen erg zacht en comfortabel aan, wat veel voordelen biedt voor uw spieren en gewrichten. De Futon matras ervaringen tonen aan dat de mensen die te maken hebben met deze mankementen minder pijn voelen op gevoelige punten, zoals de schouders en enkels. Bovendien gaat van de wol gaat ook nog een heilzame werking uit.

Een uitstekende investering

Maar ook als u geen klachten hebt is een goede nachtrust belangrijk. En dat is zeker iets waar een futon matras voor kan zorgen. Of u nou kiest voor een futon matras standaard of een futon matras oprolbaar, met ons uitgebreide assortiment, is er voor ieder wat wils. Elk matras is voorzien van dezelfde karakteristieke eigenschappen die ervoor zorgen dat u lekker ligt, de vochtregulatie goed geregeld is en u in de ochtend uitgerust wakker wordt. Dit zorgt ervoor dat de aankoop van een futon matras altijd een uitstekende investering is.

Heerlijke stevigheid is goed voor uw rug

Het is lastig om dit zeer bijzondere matras eenduidig te definiëren. Het is een met ruw katoen gevulde topper of matras, maar deze definitie legt niet het slaapcomfort uit dat deze topper of matras u zal bieden. Bovendien bieden futonmatrassen veel stevigheid, waarom dit matras dan ook vaak gekozen wordt door mensen met rugklachten. Het katoen dat ademt, de vochtregulatie die perfect in balans is, de comfortabele ligging. Het is een matras dat je moet ervaren.

Tenslotte is het matras ook nog eens gemakkelijk oprolbaar, zodat u dit matras moeiteloos kunt luchten wanneer nodig. Een matras voldoende luchten is namelijk belangrijk als u zo lang mogelijk wilt genieten van het slaapcomfort dat het matras biedt. Leg het matras zo nu en dan even in de buitenlucht, zodat uw matras de duurzaamheid en comfort behoudt.

Een goede keuze voor iedereen

Het futon matras kan bestaan uit een vulling van katoen of schapenwol, maar het matras kan ook gevuld worden met natuurlatex. Deze vulling zorgt voor meer vering, wat voor sommigen nog comfortabeler slaapt. Het futon matras kan op elke matrasbodem gelegd worden en gecombineerd worden met een futon matras hoes, dat ook volledig uit katoen bestaat. Slaapcomfort voor iedereen, dat is ons streven!