De voordelen van een inloopdouche

Er zijn verschillende soorten sanitaire voorzieningen, die je in de badkamer kunt plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan het toilet, een wastafel, een bad, een douche, enzovoorts. Bij de keuze voor een nieuwe douche, kun je kiezen tussen een douche in bad, een douchebak, een douche met een douchegordijn of een inloopdouche. Het gebruik van een inloopdouche in de badkamer is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit is niet voor niets! Aan het gebruik van een inloopdouche zitten een aantal interessant voordelen. In dit artikel zetten we deze voordelen voor je op een rijtje.

Tip: wil je hulp bij het plaatsen van een inloopdouche in de badkamer? Schakel in dat geval een loodgieter in!

Meer ruimte met een inloopdouche in de badkamer

Bij een inloopdouche hoeft er geen gebruik te worden gemaakt van een douchebak. Vaak wordt er aan de voorzijde van de doucheruimte een goot geplaatst, in combinatie met een muurtje aan de zijkant. Op deze manier profiteer je van aanzienlijk meer ruimte onder de douche. Een douchecabine met douchebak is vaak al snel behoorlijk krap! Om te voorkomen dat alles nat wordt, zou je aan het eind van de muur een douchegordijn op kunnen hangen. Als nadeel wordt vaak echter genoemd, dat het douchegordijn aan je natte lijf kan kleven. Iets wat bepaald niet prettig is!

Een inloopdouche is veiliger voor senioren

Naast de extra ruimte die een inloopdouche je biedt, is dit type douche vaak veiliger. Op de grond zou je ruwe stenen kunnen gebruiken, in combinatie met een douchemat op de vloer. Zo voorkom je dat iemand uitglijdt tijdens het douchen. De kans op uitglijden is relatief groot, wanneer je een douchebak gebruikt. Laat staan, als je een douche in bad laat plaatsen! De bodem van een douchebak of bad zijn vaak erg glad, met alle risico’s van dien.