Vloerverwarming in je huis: dit zijn de voordelen!

Heb jij al eens overwogen om voor een vloerverwarming in huis te kiezen? Aan een vloerverwarming zitten verschillende voordelen. In dit artikel hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet! Een van de voordelen van vloerverwarming is het feit, dat je niet langer gebruik hoeft te maken van radiatoren in huis. Veel mensen vinden hun radiatoren een doorn in het oog. In het bijzonder, wanneer het om de klassieke witte radiatoren gaat. Niet alleen past de vorm van deze radiatoren niet bij de meeste interieurs, ook zijn de radiatoren erg groot. Het is daardoor lastig om ze netjes weg te werken. Door voor een vloerverwarming te kiezen, voorkom je dit.

Een woning is sneller warm met vloerverwarming

Voor het schrijven van dit artikel spraken we met een CV expert, die ons meer kon vertellen over de voordelen van vloerverwarming in huis. Deze expert legde ons uit, dat een vloerverwarming je ruimtes veel sneller verwarmt dan een normale verwarming. Dit heeft te maken met het feit, dat de temperatuur bij vloerverwarming minder hoog hoeft te zijn om een prettig gevoel te ervaren. Een vloerwarming kan op 20 graden Celsius worden ingesteld, terwijl men bij radiatoren vaak voor 21 graden Celsius kiest om het warm te hebben.

Bespaar energie met een vloerverwarming

Ook niet onbelangrijk is het feit, dat je met een vloerverwarming op de energiekosten kunt besparen. Dit heeft onder meer te maken, met de reeds beschreven reden. Door de temperatuur minder hoog in te stellen, hoeft er minder energie verbruikt te worden. Daarbij wordt warmte op een heel geleidelijke manier over de ruimte verspreid. Daar waar dit bij radiatoren lastiger is. Hier worden immers voornamelijk de randen van ruimtes verwarmd. De verwarmde lucht verspreid zich pas daarna door de ruimte. Daar waar dit bij vloerverwarming direct gebeurt.