De voordelen van gevelreiniging

Gevelreiniging is veel meer dan leuk wat aan knoeien met de hogedrukreiniger. Als jij je huis lief hebt, dan zorg je voor een schone en frisse gevel. Dat geldt al helemaal als je een bedrijf runt. Je wilt je klanten toch niet ontvangen in een pand met een sterk vervuilde gevel? Wat moet de klant hier wel niet van denken? 

Voor een deel kun je zelf de werkzaamheden van gevelreiniging voor je rekening nemen

Met een goede hogedrukreiniger kun je voor een deel zelf steeds zorgen voor een schone en frisse gevel. Op het moment dat er chemische middelen gebruikt moeten worden, roep dan de hulp van een specialist in. Het reinigen met chemische middelen betekent dat je moet voldoen aan allerlei regels, onder meer voor het afvoeren van de chemische middelen ga daar zelf niet mee aan de slag maar huur een professional in. Bij gevelreiniging is het belangrijk steeds te weten wat je doet. 

Alg en mos keert vaak snel terug

De meest voorkomende vervuiling op de gevels zijn mos en algen. Beide hebben overeenkomsten; ze zijn groen en ze keren steeds terug. Met stoomreinigen kun je prima zelf de vervuiling wegnemen. Na de reiniging is het zeer verstandig om een algen- en mosdodend middel te gebruiken. Anders is mos en alg terug voor je het weet. Wat je ook veel ziet op gevels is witte aanslag. Dit is vaak een combinatie van kalkaanslag, zout en salpeter en dit duidt nadrukkelijk naar vochtproblemen. Dit kan zeer schadelijk zijn voor je huis en dus is snel ingrijpen gewenst. Chemisch reinigen is dan het devies en anders kan stralen uitkomst bieden. 

Voornamelijk op de vochtige plaatsen

Zwarte aanslag smeekt om gevelreiniging en vaak is het smogaanslag. Dit is zeer hardnekkig vuil dat zich lastig laat verwijderen. Huur een specialist in die met chemische middelen aan de slag kan, als je van deze vervuiling verlost wilt worden. Grijze aanslag? Dan kan er zomaar eens een chemisch proces binnen de stenen plaatsvinden. Dit proces wordt wel metaal-oxidatie genoemd en je ziet de aanslag voornamelijk op de vochtige plaatsen. Stralen is dan de beste optie om de gevel weer schoon te krijgen. 

Met een mild reinigingsmiddel kom je al een heel eind

Dan nog even over gevelreiniging en de steensoort. Heb je betonnen stenen? Dan is gevelreiniging in de vorm van stoomreinigen prima, zoals dat ook geldt voor de kalkzandsteen.  Chemisch reinigen is vaak aan de orde bij de rode baksteen en lichtgele stenen en gevelreiniging betekent dat de nevelstraaltechniek de beste remedie is. Heb je stucwerk? Kies dan voor een milde behandeling. Met heet water en een mild reinigingsmiddel kom je al een heel eind. En zo hoeft het schoonhouden van de gevel van je huis of je bedrijfspand niet ingewikkeld te zijn. Je kunt zelf veel doen en voor de meer specialistische werken huur je een vakman in. Vergeet niet dat de gevel toch het eerste is wat je gasten zien. En als je een goede indruk wilt maken, dan kijken je gasten tegen een frisse en schone gevel aan. 

Toch een te grote klus? Reinigingskenners is gespecialiseerd in gevelreiniging en dakreiniging!