Diamond paintings: Ken jij ze al?

De nieuwste trend op het gebied van hobby en knutselen moet Diamond paintings zijn. Dit zijn een soort schilderijen, maar dan gemaakt van allemaal piepkleine, glimmende steentjes. Ze zijn niet zo moeilijk te maken, maar je moet er wel wat geduld voor hebben en het liefst wat handigheid en fijne motoriek. Als je hele grote handen hebt wordt het bijvoorbeeld al lastig om Diamond paintings te maken. Je werkt namelijk constant met hele kleine onderdelen en ondanks dat je een pincet gebruikt is het wel zo handig als je ook met je handen wat kunt doen.

Diamond paintings zijn echte eyecatchers

Het leuke aan deze hobby is dat je de Diamond paintings die je eenmaal af hebt kunt ophangen in je huis. Het zijn namelijk echte eyecatchers, die je vanuit elke hoek van de kamer kunt zien hangen. De steentjes glimmen namelijk heel erg en reflecteren heel mooi het licht dat erop valt. Het is weer eens wat anders dan een schilderij dat gemaakt is met verf, of een wand met fotolijstjes. Zo’n kunstwerk met glimmende steentjes doet het bovendien goed in vrijwel elke ruimte. Bovendien zijn er heel veel verschillende afbeeldingen verkrijgbaar, waardoor je deze kunt aanpassen aan de stijl van je interieur.

Zijn Diamond paintings alleen voor kinderen?

Veel mensen denken dat dit soort creatieve hobby’s alleen voor kinderen zijn, maar bij Diamond paintings is dat niet het geval. Ze worden ook opvallend vaak gekocht door (jong)- volwassenen en dan in het bijzonder door vrouwen. Het is nu eenmaal een hele leuke hobby waar je dagenlang mee bezig kunt zijn. Wat dat betreft is het wel een beetje te vergelijken met puzzelen. Je kunt het eindresultaat echter tentoonstellen op een leuk plankje of aan de muur, in plaats van dat je hem weer kapot moet maken en terug in de doos stopt.

Van puzzelen overstappen op diamantjes plakken

Niet voor niets stappen steeds meer mensen over van puzzelen op het maken van Diamond paintings. Deze twee lijken heel erg op elkaar, maar bij de tweede kun je ook daadwerkelijk iets met het eindresultaat. Puzzels zijn leuk om te maken, maar als ze eenmaal af zijn kun je er in feite helemaal niks meer mee. Zonde natuurlijk, want stiekem wil je meer van het resultaat kunnen genieten. Zeker als je wekenlang aan een nieuw design hebt gewerkt (wat ook bij puzzelen vaak het geval is) is het zonde om hem daarna weer terug in de doos te stoppen.

De perfecte hobby voor echte creatievelingen

Voor echte creatievelingen is er niets leukers dan in de avond of in het weekend aan de keukentafel mooie dingen te creëren. Velen van hen vinden het echter lastig om zelf iets te verzinnen om te maken. In dat geval zijn Diamond paintings perfect. Deze worden namelijk met een voorbeeld geleverd. Het enige wat je hoeft te doen is de steentjes te plakken op de juiste plek, waarna als vanzelf de afbeelding ontstaat. Je hoeft er niet eens veel bij na te denken, volg gewoon de instructies en je kunstwerk ontstaat als vanzelf! Wil je nou echt een kunstwerk aan je muur hebben hangen? Bestel dan Diamond Painting eigen foto | Diamond Painting Winkel.