De voordelen van glasvezel- en renovlies behang

Steeds meer gebruikt men glasvezel- en renovlies behang. Zeker renovlies wordt vaak gebruikt voor het renoveren van muren. Wat zijn deze behangsoorten precies? In dit artikel staan de definities en de voordelen van glasvezel- en renovlies behang.

Wat is glasvezelbehang eigenlijk?

Glasvezelbehang is een behangsoort gemaakt van kleine glasvezels. Andere soorten worden gemaakt van papier. De glasvezels zijn op een bepaalde manier geweven. Ze worden net zo lang geperst tot dat er een sterk gaas ontstaat. Het is mogelijk om verdikkingen aan te brengen. Hierdoor kan je een mooi structuur in het glasvezelbehang zichtbaar maken. Het behang is maar in één kleur krijgen: wit. Gelukkig kan je het goed overschilderen met latexverf. Glasvezelbehang wordt vaak gebruikt om muren die beschadigd zijn te versterken.

Wat zijn de voordelen van glasvezel en renovlies behang?

Glasvezelbehang is behang gemaakt van geperst of geweven glasvezel. Het behang heeft een aantal voordelen voor jou:

  • Glasvezel of renovlies behang is decoratief én functioneel. Zo kan je oude muur er een stuk mooier uitzien!
  • Dit behang zorgt er bijvoorbeeld voor dat scheuren in je stucwerk worden beperkt.
  • Het is brandvertragend. Niet onbelangrijk!
  • Je kan er gewoon overheen schilderen, zonder dat het structuur niet verdwijnt.
  • Glasvezel of renovlies behang werkt isolerend. Zo zijn er varianten die geluidsdempend zijn.

Wat is renovlies?

Renovlies, ook wel glasvlies of renovatievlies genoemd, is een manier om je oude muren als modern te laten zien. Het is behang dat je in verschillende diktes kan krijgen. Renovlies een alternatief voor glasvezelbehang, waarbij je witte en egale wanden krijgt.

Renovlies of glasvezelbehang?

Glasvezelbehang is verkrijgbaar in allerlei soorten en is ook overschilderbaar. Het heeft ook nadelen, want het is moeilijk te plaatsen. Steeds meer wordt er gekozen voor renovlies behang. Het materiaal is gemakkelijker te plaatsen en heeft een betere hechting.