PVC vloer aanschaffen

Er zijn genoeg redenen om voor een PVC vloer te kiezen. Dit blijkt alleen al uit de populariteit van deze vloer, die dan wel een wat duurdere aanschafprijs heeft maar daar staat weer een veel langere levensduur tegenover. Lees hier over de PVC vloeren en wat dan precies de voordelen zijn.

Zand en steentjes

Natuurlijk. Door zand of steentjes kan een PVC vloer inderdaad wel eens tegen een krasje aanlopen en inderdaad, een PVC vloer is ook wat duurder. En het klopt ook dat PVC altijd op een vlakke ondergrond moet liggen omdat je anders elke oneffenheid ziet. Allemaal waar, maar deze voordelen wegen niet op tegen de voordelen. En bovendien: tegen zand en steentjes gebruik je een inloopmat en de je de schoenen gewoon uit in je huis, waarmee dat door kenners grootste probleem van een PVC vloer meteen opgelost is. En heb je een PVC vloer, dan doe je automatisch altijd viltjes onder de pootjes van je meubels, die van je stoelen en tafels in het bijzonder.

Duurder in aanschaf

Het is een feit dat afgezet tegen een vloer van laminaat of van vinyl de aankoopprijs van een vloer van PVC wat duurder is. Daar staat tegenover dat je met een PVC vloer heel veel langer kunt doen. Verdeel je de aankoopprijs over het aantal jaren dat je er plezier aan hebt, dan zal er van prijsverschil amper nog sprake zijn. Bovendien is het een feit dat als de PVC vloer er eenmaal ligt, je er amper onderhoud aan hoeft te plegen. Je houdt de vloer schoon met een stofzuiger, een dweil en een neutraal reinigingsmiddel. Meer is het niet.

Perfect met vloerverwarming

Zeker in een tussenwoning of appartement verdient een PVC vloer de voorkeur vanwege de sterke mate waarin het geluid gedempt wordt, ook als je met hakjes onder de schoenen over PVC loopt. Dit is wel zo prettig voor de buren. Een PVC vloer wordt ook al gezien als de perfecte vloer in combinatie met vloerverwarming. De vloer laat de warmte gemakkelijk door en bovendien heeft de vloer de eigenschap zich gemakkelijk aan de temperatuur aan te passen en voelt het dus warm aan als je de verwarming aan hebt.

Diverse soorten en maten

Voor het leggen van een vloer ben je geen plakplinten nodig, je legt PVC gewoon strak tegen de muur. Ook dit wordt wat betreft de afwerking van een vloer als veel fraaier ervaren.  Mocht je onverhoopt eens schade oplopen aan je de vloer, dan is er geen reden voor paniek. Je haalt gewoon het beschadigde deel eruit en vervangt dit door nieuw PVC. En klaar ben je. Het loshalen van de beschadigde delen kan prima met behulp van een föhn overigens. Tenslotte is een voordeel dat PVC er tegenwoordig in heel veel soorten en maten is. Vaak is het niet van hout te onderscheiden, terwijl het dat toch echt niet is. Het zegt alles over de opmars van PVC, een opmars die niet te stuiten is en volgens kenners ook nog wel even door zal zetten.

 

Kijk op Vloerenraamdecor.nl voor meer informatie.