Een moderne thuiswerkplek

Een moderne thuiswerkplek is al geruime tijd niet meer hetzelfde als de vaste werkplek op kantoor. Het moderne werken vraagt om meer flexibiliteit in uren, een gepersonaliseerde omgeving en andere voordelen. In dit artikel laten we zien hoe je op een gezonde manier een moderne werkplek kunt ontwikkelen voor thuis.

Thuiswerkplekken 

Het concept van een flexplek bestaat al langer. Hier is het de bedoeling dat een werkgever de ruimte inricht met een fatsoenlijke uitrusting. Wat veel mensen vergeten is dat er ook regels zijn als het aankomt op het thuiswerken. Vaak zijn het de medewerkers zelf die het kantoor thuis inrichten. Echter, op het moment dat je meer dan twee uur thuis aan het werk bent kan er een deel teruggevraagd worden bij de werkgever.

Kenmerken van een moderne thuiswerkplek 

Het hebben van een moderne werkplek draait om ergonomisch en gezond te werk gaan. Op deze manier voorkom je klachten zoals pijn in de rug of nek. Zorg in plaats van een eettafel voor een bureau met een goede uitrusting. De belangrijkste kenmerken van een moderne thuiswerkplek zien er zo uit:

  • Een verstelbare bureaustoel: hierdoor kun je het aanpassen aan je eigen lichaam
  • Goed afgesteld bureau: zorg voor een bureau die aan te passen is aan jouw hoogte
  • Computer: zorg voor een laptop of computer waarmee je toegang krijgt tot de juiste servers
  • Materiaal: denk aan een toetsenbord en beeldscherm die je los kunt plaatsen op je bureau
  • Opbergruimte: zorg voor voldoende ruimte om je papieren te bewaren
  • Licht: het hebben van daglicht kan meer focus geven
  • Personaliseren: maak je eigen ruimte. Kies de kleuren en stijl die past bij jou

Maak je eigen moderne thuiswerkplek 

Een medewerker die gelukkig is, zal meer productief zijn. Zorg er daarom altijd voor dat je thuiswerkplek zo is ingericht dat je er een goed gevoel bij hebt. Maak het in je eigen kleur en stijl.

Belangrijkste eigenschap 

Misschien wel de belangrijkste eigenschap bij het maken van een moderne thuiswerkplek: een goed bureaustoel. De meeste tijd ga je zittend doorbrengen. Een bureaustoel dat je kunt aanpassen zorgt ervoor dat je lichaam voldoende rust en steun krijgt. Ergonomische eigenschappen voor een bureaustoel betekent dat het op meerdere manieren kan meebewegen. In principe moet het meeveren met elke beweging die je zelf uitvoert.

Bron: Officetopper