Drie voordelen van het huren van een puincontainer

Er komt enorm veel kijken bij het verbouwen van een huis. Als je je badkamer aan het verbouwen bent, krijg je te maken met enorm veel puin wat weggegooid moet worden. Denk aan alle tegels die gesloopt worden, aan oude toiletpotten en wastafels. Voor deze harde steenachtige materialen (puin) kun je een puincontainer huren. In dit blog bespreken we drie voordelen van het huren van een puincontainer.

1 Je bespaart op tijd

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf naar de stort te rijden. Dit kost je alleen enorm veel tijd. Niet alleen het heen en weer rijden neemt tijd in beslag, maar ook het inladen en uitladen van het puin is tijdrovend. Vergeet daarbij niet dat je in de tijd dat je op de stortplaats bent zelf ook niet kunt klussen. Als je een puincontainer huurt in een puincontainershop kun je het puin direct weggooien en dit scheelt je enorm veel tijd. Puin storten op een vuilplaats kost ook nog eens geld en deze prijs is afhankelijk van hoe vaak je naar de stortplaats rijdt en hoeveel afval je kwijt wilt.

2 Je hoeft geen aanhanger te huren

Puin gooi je niet zomaar achterin je auto. Als je geen puincontainer huurt, ben je dus verplicht om een aanhanger te huren om je puin naar de vuilplaats te rijden. Een aanhanger is niet heel erg groot en zit dus snel vol, wat ervoor zorgt dat je meerdere malen naar de stortplaats moet rijden. Een puincontainer kun je in verschillende formaten huren. En als de puincontainer vol zit, dan kun je deze gewoon laten omwisselen voor een nieuwe.

3 Een puincontainer huren is veel gemakkelijker

Wanneer je een puincontainer huurt wordt deze gebracht en ook weer opgehaald. Je kunt zelf kiezen op welke dag de container geplaatst moet worden. Zit de container eerder vol dan verwacht? Dan kun je deze heel gemakkelijk laten omwisselen voor een lege puincontainer. Het is niet alleen een stuk voordeliger om met een puincontainer te werken, het zorgt ook voor veiligheid. Puin wordt eerder opgeruimd, waardoor het afval niet rond blijft slingeren.