Een beveiligingssysteem toevoegen in huis

Naast goed hang- en sluitwerk hebben om de woning goed af te sluiten, kan het slim zijn om ook een elektronisch alarmsysteem te hebben. Vaak zijn deze systemen uit te breiden tot een zeer goed beveiligingssysteem. Lees in dit artikel over zo’n goed beveiligingssysteem toevoegen in huis.

Een kastje in de hal met daaraan sensoren

Iedereen heeft wel een idee van zo’n beveiligingssysteem. In de hal, in de buurt van de meterkast dus vlakbij de voordeur, hangt dan een kastje tegen de muur. Wat ook iedereen kent is de bewegingssensor zoals je aan een buitenlamp hebt. Hierdoor heeft iedereen wel een idee hoe een alarmsysteem werkt. Als iemand binnen bereik komt van de bewegingsmelder, en het alarm staat ingeschakeld, geeft het kastje een signaal naar een app op de smartphone. Zulke systemen worden dan ook als doe-het-zelf kit verkocht bij de bouwmarkt, omdat iedereen wel een idee heeft. Hoe eenvoudig het ook lijkt, toch het advies om dat voordelige kitje bij de bouwmarkt te laten liggen, en een goed beveiligingssysteem toevoegen in huis.

Laat het professioneel monteren en afstellen

Voorkom ten alle tijde loos alarm, want anders reageert niemand meer op het alarm. Die voordelige kitjes van de bouwmarkt zijn gevoelig voor het veroorzaken van loos alarm, bijvoorbeeld omdat de sensor de kat aanziet voor een inbreker. Bij een beveiligingssysteem toevoegen in huis ga je voor kwaliteit met de goede afstelling. Als het alarm dan afgaat dan is er echt iets aan de hand. Laat dus het systeem installeren en afstellen door een prof. Samen met de prof kun je dan bespreken in hoeverre het uitgebreid moet worden. Misschien is enkel die bewegingssensor in de woning te weinig? Moet er nog iets extra komen bij de achterdeur? Misschien ligt de woning in polderland met gevaar voor een overstroming? Bij een beveiligingssysteem toevoegen in huis kun je dan naast anti-inbraak sensoren ook waterdetectie en rookmelders meenemen.

Hoe omvangrijk wil je het hebben?

Bij een beveiligingssysteem toevoegen in huis zijn er veel opties. Ook het kastje in de gang kan vaak meer dan een signaal doorgeven naar een app op de smartphone. Er zijn systemen die het alarm door kunnen geven naar een meldkamer, en als het om meerdere sensoren gaat kunnen ze in die meldkamer zien of het eerder om een brandalarm dan om inbraak gaat. Tevens zijn er systemen voor woningen met een bedrijf erbij, dan kun je in de weekenden het alarm in het bedrijf apart inschakelen.