Voordelen bouwtechnische keuring

Om er zeker van te zijn dat de woning die je gaat kopen bouwtechnisch gezien ook goed in elkaar zit, kun je een bouwtechnische keuring laten doen. Gelukkig kiezen steeds meer mensen daar voor. Maar er zijn ook mensen die het onzin vinden of die niet weten dat het mogelijk is. Je bent er nu gelukkig wel van op de hoogte, dus als je plannen hebt om een woning te kopen, denk dan aan deze keuring. Iedereen kijkt anders naar een woning, als je een woning gaat kopen voor jou alleen, dan vraag je je af hoe snel zal je je er thuis voelen en kan dit mijn plekje worden? 

Als je er samen gaat wonen dan kun je denken aan de toekomst, welke opties zijn er bijvoorbeeld om eventueel aan te bouwen zodat er nog een kinderkamer bij kan? Je hebt altijd een bepaalde verwachting of wens bij een woning en zo ga je dan ook naar de bezichtiging toe. Alleen wat mensen vaak vergeten is, hoe is de staat van de woning? Op het eerste oog kan het er goed uit zien, maar dat komt omdat we er dan snel doorheen lopen en niet op de details letten. Meestal wordt er gezegd kijk overal doorheen want je moet het zelf gezellig maken. Dat klopt grotendeels wel, maar je moet wel weten hoe de staat is van de woning. 

Wie voert de bouwtechnische keuring uit? 

Er zijn specialisten die voor jou de bouwtechnische keuring uit kunnen voeren. Zij zorgen ervoor dat je een helder beeld krijgt over de huidige staat van de woning, zoals hoe is de keuken onderhouden, hoe is het gesteld met het leidingwerk? Is het metselwerk in orde? Zijn de vloeren goed? 

Zijn er ergens beginnende lekkages op te merken? Hoe zijn de kozijnen er aan toe? Hoe is de staat van de muren, plafonds en deuren? Wat voor onderhoud moet er op korte termijn plaatsvinden en wat zijn de kosten? Maar ook wat voor onderhoud er op de langere termijn (bijvoorbeeld de komende vijf jaar) nodig is en wat de kosten zijn.