Een canvas aan de muur

Heb je onlangs een foto laten afdrukken op een canvasdoek? Of hou je van schilderen en wil je graag je eigen werk aan de muur hangen? Of misschien heb je gewoon wat nieuws gekocht en wil je dit graag een plekje geven in je woonkamer, maar weet je niet exact hoe? In dit artikel bespreken wij verschillende manieren voor het ophangen en plaatsen van doeken in je woonkamer, slaapkamer of elders je woning.

Eenvoudig aan de muur bevestigen met schroeven of spijkers

De meeste doeken of schilderijen zijn eenvoudig aan de muur te bevestigen met een paar schroeven of spijkers in de muur. Het canvas is direct aan de muur bevestigd en dit is geen lastige klus. Je hoeft er dan ook geen kluservaring voor te hebben. Het nadeel zijn de gaten in de muur. Zeker wanneer je een keer wilt wisselen van wanddecoratie, kan dit vervelend zijn.

Een ophangsysteem bij regelmatig wisselen

Wissel je regelmatig van wanddecoratie? Dan is een ophangsysteem wellicht een goed idee. Met een rail, die aan het plafond bevestigd wordt, kun je het schilderij of canvas eenvoudig aan de koorden met haken ophangen. De doeken kunnen op eenvoudige wijze verwisseld worden en je hebt geen gaten in de muur. De muren blijven onbeschadigd.

Canvas tegen muur plaatsen

waarom zou je je nieuwe werk ophangen? Steeds vaker wordt er gekozen voor het plaatsen van doeken, schilderijen en lijsten tegen de muur. Dat kan op de grond, maar ook op een dressoir kunnen deze nieuwe decoraties prima neergezet worden. Een plankje met meerdere kleine canvassen is ook een erg leuk en modern idee. De canvassen komen beter uit en kunnen eenvoudig gewisseld worden.

Je canvas inlijsten

Om je canvas te beschermen tegen stof en vuil, maar ook om deze nét even wat extra’s te geven, kun je ervoor kiezen je canvas in te lijsten. Op Baklijst.nl vind je verschillende schilderijlijsten waarmee je canvas nog beter uitkomt. Door je canvas in te lijsten kun je deze op stijlvolle wijze ophangen. De omlijsting is een soort bak waar het canvas in geplaatst wordt. Hierdoor lijkt het canvas te zweven en krijgt deze de luxe uitstraling die het verdient.