Uw vloer als nieuw met een vloercoating

De vloer van een ruimte zorgt vaak voor de algehele uitstraling van deze ruimte. Zo straalt een houten vloer warmte en robuustheid uit, terwijl een vloer met tapijt juist zorgt voor de gezelligheid. Al deze soorten vloeren kennen hun voor- en nadelen. Wanneer u toe bent aan een nieuwe vloer, heeft u dan ook de keuze uit vele verschillende soorten vloerbedekking. U kunt kiezen voor de bekende bedekkingen, zoals tapijt, pvc of tegels. Maar wilt u net even wat anders, dan kan een vloercoating een goede optie zijn. In dit artikel leest u meer over de voordelen vloercoating en de mogelijkheden ervan.

Wat is een vloercoating

Een vloercoating is een slijtvaste vloerafwerking die over een bestaande vloer wordt aangebracht. De coating zorgt voor een hygiënische vloer, welke eenvoudig te onderhouden is. Zeker met opgroeiende kinderen kan dat erg fijn zijn. Een coating zorgt voor een moderne uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Bij een vloercoating wordt er een vaste laag aangebracht over de bestaande vloer. De bestaande vloer dient vooraf eerst goed egaal gemaakt te worden. Daarvoor zijn verschillende producten verkrijgbaar. Na het egaliseren dient de vloer vrijgemaakt te worden van stof en vuil en kunt u zelf de vloercoating aanbrengen.

De voordelen van een coating

Een vloer coaten heeft veel voordelen. Niet alleen biedt een coating de ultieme bescherming van de vloer, ook heeft u een hygiënische naadloze vloer die eenvoudig schoon te maken is. Daarnaast is de gecoate vloer hoog belastbaar en zorgt deze voor een nieuwe frisse uitstraling. Doordat er veel mogelijkheden in kleuren en decoraties mogelijk zijn, creëert u binnen korte tijd een unieke vloer, geheel naar uw eigen smaak.

  • ultieme bescherming van de vloer
  • hygiënisch
  • hoog belastbaar
  • eenvoudig aan te brengen
  • makkelijk schoon te maken
  • een nieuwe frisse uitstraling
  • in veel uitvoeringen te koop

Een vloercoating kopen

Wilt u ook een nieuwe frisse uitstraling van uw bestaande vloer? Dan kunt u ervoor kiezen de vloercoating door de professional aan te laten brengen, maar het is tevens mogelijk zelf de vloer te coaten. Er zijn complete pakketten met vloercoating verkrijgbaar, zodat u met de juiste spullen direct aan de slag kunt. Deze zijn ook online verkrijgbaar, wat betekent dat u ook buiten openingstijden kunt bestellen. Binnen enkele dagen heeft u het pakket in huis en kunt u aan de slag met uw vloer.