Een kindvriendelijke tuin ontwerpen, lees deze tips!

Voor kinderen is het elke dag weer een avontuur. Dit kan soms best gevaarlijk zijn. De fantasie van kinderen is groot waardoor ze niet continu bezig zijn met hun eigen veiligheid. Er zijn een aantal trucjes hoe jij als ouder jouw woning kindvriendelijk maakt. Kinderen vallen vaak in herhaling waardoor het verstandig is om ervoor te zorgen dat het niet nog een keer gebeurt. Bepaalde handelingen verbieden kan erg pijnlijk zijn voor beide partijen en vaak heeft het geen enkel nut. Met de volgende tips hoeven de kinderlijke ongelukken niet nog eens te gebeuren.

Kindvriendelijk

Wat voor kinderen vaak een aantrekkingspunt is zijn stopcontacten. Ze zitten vaak op kinder ooghoogte én ze zijn groot genoeg voor kinderen om de vingers in te stoppen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en daarom kan een afdekplaatje deze fascinatie onderdrukken. Een handige tip; Ga eens op ooghoogte van jouw kind jouw woning door. Waar komt hij/zij makkelijk bij? Ook is een traphekje altijd een goed idee. Van de trap vallen is een van de grootste gevaren in huis. Ruim de snoeren op en stop ze weg, zodat niemand erover struikelt. De keukenkastjes kun je ook beter beveiligen, zo kun je schoonmaakmiddelen makkelijk wegstoppen en wordt de kans tot iets scherps te pakken ook erg klein.

Buitenspelen

Niet alleen binnen, maar ook buiten moet de omgeving kindvriendelijk worden gemaakt. Plezier moet je vooral aanmoedigen, maar veiligheid komt eerst. Een berg trampoline is zeer kindvriendelijk én kinderen spelen er vaak de hele dag op. Er zijn varianten waarbij de trampoline direct op de grond rust, hierbij moet je ze ingraven óf je kan kiezen voor een trampoline met net. Kindvriendelijk staat niet alleen bij jou op nummer één, maar ook bij berg trampoline.