Een nieuw huis? Dit hoort er nog bij

Een nieuw huis kopen is leuk, maar er zijn ook wat verantwoordelijkheden die erbij komen. In dit artikel leggen we kort uit hoe wat dit is en wat je het beste kunt doen. 

Verzekeren

Het aller belangrijkste is om je verzekeringen op orde te stellen. Je autoverzekering berekenen of je huis verzekeren is zeer belangrijk. Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje. Mocht er toch wat gebeuren dan ben je gelukkig verzekerd en wordt de financiële schade door de verzekeringsmaatschappij opgevangen. 

Inboedel

Zorg ervoor dat op tijd je inboedel koopt. Soms kan de levertijd namelijk best lang duren voordat je het in huis hebt. Als je bank pas na 5 weken komt terwijl je huis hebt gekocht kan dat best even schrikken zijn. Door vroeg in te kopen voorkom je deze problemen en heb je al je inboedel vroeg in huis en kan je ze direct plaatsen en gebruiken. 

Ook moet je opletten of alles wel op voorraad is en geschikt is voor je huis. Bij sommige apparatuur is er een monteur nodig omdat het best ingewikkeld kan zijn om alles zelf te installeren. Bij een kookplaat kan het bijvoorbeeld best lastig zijn om alles zelf te monteren.

Ruimte

Bekijk altijd de ruimte en neem deze even op voordat je inkopen gaat doen. Zo voorkom je een miskoop dat na installeren blijkt dat het veelte groot is voor in je huis. Koop en rolmaat en meet alles even op. Ook is het handig om te kijken of het wel mooi is. Soms past iets goed in je huis maar dan is het misschien alsnog niet mooi om direct het grootste model te kopen. Bijvoorbeeld bij een televisie is het verstandig om te doen wat het mooiste bij je huis past. Ten slotte is het belangrijk om vooral te doen wat jij leuk vindt, het is namelijk jouw huis!