Gameroom maken van je kamer!

Als je vroeger hebt gekeken naar MTV’s Cribs’s dan kwam je geheid in elk huis een gameroom tegen. Deze kamer stond vol met flipperkasten, kindvriendelijke gokkasten en game consoles. Vaak als je een aflevering voorbij zag komen met een gameroom hoopte je stiekem dat je ouders zit ook voor je zouden maken. Helaas is het in Nederland nog niet zo normaal als in Amerika. Toch is het maken van een eigen gameroom niet zo moeilijk en kan je zelfs je een gedeelte van je kamer omtoveren tot een gameroom. In deze blog geven we een aantal tips over hoe je dat kan doen.  

Dit heb je nodig

Om een echte gameroom te maken heb je arcade spelletjes nodig. Van een flipperkast tot een racespel of zelfs een boksbal. Helaas heeft niet iedereen veel ruimte en zal er een keuze gemaakt moeten worden. Maak een lijstje van verschillende games die je zeker wil hebben, dit kan zijn:

  • PS4
  • Flipperkast
  • Tafelvoetbaltafel
  • Pooltafel (als er ruimte is)
  • Meerdere televisie beeldschermen
  • Meerdere stopcontacten of verlengsnoeren
  • Loungebank of zitzakken
  • Tafeltje

Inrichting van de kamer

Om zoveel mogelijk verschillende games in de gameroom te krijgen moet er goed nagedacht worden over de inrichting. Er moet namelijk nog wel genoeg ruimte overgehouden worden om te kunnen bewegen. Plaats de beeldschermen in de hoek van de kamer en daar tegenover zitzakken die eventueel ook makkelijk weggehaald kunnen worden. Plaats de flipperkast en andere games in de andere hoek van de kamer naast elkaar. 

Ga eens langs een gamehall of kijk nog eens naar een aflevering van MTV’s Cribs om inspiratie op te doen voor de inrichting van de kamer. 

Persoonlijke mancave of voor de kinderen?

Als er een extra kamer vrij is in het huis kan de gameroom daar prima in gemaakt worden. Een gameroom kan leuk zijn voor de kinderen maar kan ook dienen als een mancave. Als er gekozen wordt voor een mancave dan is het een leuk idee om een kleine koelkast neer te zetten waar snacks en bier ingezet kan worden.