Hekwerk voor tuin afscheiding

Privacy, dat is iets wat velen van ons heel belangrijk vinden. Maar hoe creëer je dit precies? Al woon je in een flat en heb je alleen een balkon zal dit lastig gaan. Toch kun je ook op een balkon je eigen plekje creëren, het is maar net wat je er zelf van maakt. Al ben je de gelukkige met een tuin rondom je huis dan zou je een hek aan kunnen schaffen voor wat extra privacy en veiligheid.

De voor- en nadelen van een hekwerk

Voordeel 1: Een beveiligd huis. Zodra er een hek rondom een huis staat zal dit meteen meer beveiligd zijn. Een metalen hek heeft meteen een afschrikwekkende werking op inbrekers. Dit is dus een groot voordeel omdat u veiliger woont en het zal een veiliger gevoel geven.

Voordeel 2: Je kunt een korting krijgen op je inboedelverzekering. Dit is niet zomaar bij elk hek te krijgen het moet namelijk wel aan verschillende eisen voldoen. Zo houdt de verzekeraar rekening met het materiaal van het hek, de sluiting en of het bedoeld is voor beveiliging of dat het voor de sier is. Er is een heel eisenpakket voor samengesteld door de bond van verzekeraars en politie.

Voordeel 3: Met een hek geef je een duidelijke erfgrens aan. Het is ook voor buitenstaanders duidelijk te zien waar je tuin begint en waar het eindigt. Je zult dan ook geen ongewenst bezoek krijgen in je tuin. Wel is het belangrijk om je hek op de juiste plek te plaatsen anders kan er veel ophef komen van de buren.

Voordeel 4: Een mooie extra toevoeging van het huis. Een mooi hek rondom het huis zal een verfraaiing van het huis zijn. Zo kan je ervoor kiezen om de stijl die bij het huis gebruikt is door te zetten in het hek.

Voordeel 5: Veel keus! Er is enorm veel keus in hekken dat zal de keuze niet veel makkelijker maken. Oriënteer daarom goed wat voor hek het beste bij het huis past.

Nadeel 1: Een hek rondom het huis kan een opgesloten gevoel geven. Als je bang bent dat dit gevoel je gaat bekruipen kan je het beste voor een hek kiezen dat niet prominent aanwezig is. Kies dan dus niet voor een dubbelstaafmat hekwerk. Een dubbelstaafmat hekwerk is namelijk duidelijk aanwezig. Wil je dit niet? Kies dan eerder voor een dun groen hek zodat het kleurt bij het groen van je tuin.

Nadeel 2: De toegang tot je huis wordt moeilijker. Bij het kiezen van de poort moet er met een aantal dingen rekening worden gehouden. Denk aan dat de poort moet beveiligen maar wel makkelijk moet opengaan. Ook moet de poort makkelijk te bedienen zijn, zo zijn er tegenwoordig apps waarmee je hem via je smartphone kunt openen. Of een hek dat opengaat via een handsensor, ook hierbij zijn de keuzes weer veel.

Nadeel 3: Onderhoud van de hekwerken. Het onderhoud is vaak erg belangrijk bij een metalen hekwerk omdat daar een laklaag overheen zit en deze moet eens per 5 jaar opnieuw gelakt worden. Als dit niet gebeurt zal het hek wegroesten.