Geld besparen op de maandelijkse telefoonkosten

Wanneer je gebruik maakt van een telefoon wil je er natuurlijk voor zorgen dat deze kosten zo laag mogelijk blijven. Toch blijven deze kosten steeds hoger worden en blijven mensen er steeds meer geld aan uitgeven. Om deze kosten wat in te perken geef ik je hier een paar tips die helpen bij het besparen op de maandelijkse kosten van je telefoon.

Voorkom dubbele kosten

Wanneer je al weet dat je wilt overstappen naar een andere provider, is het belangrijk om je oude provider tijdig op te zeggen. Wanneer je dit namelijk niet op tijd opzegt, betaal je waarschijnlijk voor twee abonnementen terwijl je er maar één gebruikt. Vaak staat in het contract de duur van het opzegtermijn, bij de meeste providers bedraagt dat één maand.

Kies een grotere bundel

Wanneer je een bundel hebt is het verstandiger om een grotere bundel te kiezen dan je denkt te gebruiken. Veel mensen schatten hun eigen gebruik van hun telefoon verkeerd in. Hierdoor gaan ze gebruik maken van hun telefoon waardoor er kosten buiten de bundel worden gemaakt. Deze kosten zijn vele malen duurder dan dat je het zelfde gebruik zou hebben binnen je bundel. Kies daarom altijd een bundel met net iets meer gebruik dan dat je zelf zou verwachten.

Gebruik prepaid

Wanneer je niet zoveel data gebruikt kan het voordeliger zijn om een prepaid simkaart te gebruiken. Hier hoef je geen duur abonnent af te sluiten maar betaal je voor wat je gebruikt aan data. Wanneer dit niet zoveel is kan je dat veel euro’s besparen.

Koop een goedkope telefoon

Om te beginnen met besparen op de kosten van je telefoon kan je dat al doen bij het aanschaffen van je telefoon. Vaak kiezen mensen voor de telefoons van bekende merken, maar minder bekende merken bieden vaak de zelfde soort telefoons aan maar dan voor een stuk goedkopere prijs. Ook is het kopen van een refurbished telefoon een goede optie om te besparen op de aankoop van een telefoon. Deze telefoons worden nagekeken en zo nodig worden er onderdelen vervangen. Daarna worden ze voor een goedkopere prijs weer aangeboden. Hierdoor kan je de zelfde telefoon krijgen die je al wilde kopen nieuw in de winkel maar dan voor een stuk lagere prijs.

Vergelijk providers

Door het grote aanbod providers en de hoge concurrentie onderling, willen zij wel eens stunten met hun prijzen. Maak daarom gebruik van een provider vergelijker om te kijken welk abonnement het goedkoopste is en welke het beste bij jouw verbruik past.

Gebruik alternatieven

Het is niet slim om de hele dag op je bundel te zitten en te bellen met je telefoon. Gebruik vaker Wi-Fi en vraag zo nodig naar het Wi-Fi wachtwoord. Hierdoor bespaar je veel MB’s die eigenlijk eerst van je bundel af zouden gaan. Ook is het slimmer om met een huistelefoon te bellen dan met je mobiel. Via een huistelefoon bel je namelijk vaak goedkoper dan dat je met je bundel belt.