Haal de zomer in huis met deze kleurrijke planten

De zomer is begonnen, maar hoe haal je het zomerse gevoel nou in je eigen huis? Een oplossing is het opfleuren van je interieur met kleurrijke planten. Goddelijk Wonen heeft een aantal prachtige planten op een rij gezet die je zeker zullen opvrolijken.

Kerstster

Als je de naam hoort zul je niet direct denken aan een kleurrijke zomerse plant, maar niks is minder waar. Ondanks dat de kerstster voornamelijk rond de kerstdagen populair is, is het ook een zeer geschikte plant om je woning een zomers tintje te geven. De plant is in een groot scala aan kleuren beschikbaar, zoals: paars, roze, zalmroze, rood, wit en crème. De plant staat graag op een plaats waar het veel licht krijgt, bijvoorbeeld bij het raam. Tijdens de bloei zul je de kerstster zo’n twee keer per week water moeten geven. Als resultaat zul je een prachtige plant hebben die je kamer voorziet van een dosis zomergevoel.

De Mexicaanse cactus

Iedereen kent de normale groene cactus maar daarnaast is er ook nog de fleurige Mexicaanse cactus. Deze cactus heeft in tegenstelling tot de normale cactus weinig tot geen doorns. In de zomer heeft het geregeld water nodig maar in de winter zul je het geen water hoeven te geven. De plant is te verkrijgen in de kleuren: dieprood, felrood, roze en geel. Net zoals de kerstster zorgt de Mexicaanse cactus voor een zomers aanzicht in je woning.

Flamingoplant

De flamingoplant is een tropisch exemplaar dat van origine uit het regenwoud komt. Wat uit de zomer beter dan een tropische plant in je woonkamer? De plant valt op door haar prachtig glimmende bladeren en is beschikbaar in de kleuren rood, roze en wit. De plant kan maandenlang bloeien en heeft tot een à twee keer per week lauw water nodig. Zodoende blijft de ondergrond vochtig en blijft de plant mooi. Geef de flamingoplant een lichte plek maar zet het niet vol in de zon. De plant is een échte eyecatcher in elke woning.

Tover jouw woning om naar een zomers paradijs met deze prachtige planten. Wanneer je lekker in je woonkamer zit zul je direct opgevrolijkt worden door de prachtige kleuren van de planten. Wil je graag meer lezen over planten? Bekijk dan ook eens onze tuin inspiratie blogs!

TIP: Zorg ervoor dat je in de zomer kunt genieten van een goed onderhouden tuin met onze 3 tips voor een goed onderhouden en mooie tuin.

Plaats een reactie