Hoe richt je een slaapkamer met weinig ruimte in?

Wat te doen als je een kleine slaapkamer hebt en je deze mooi wilt inrichten? Dit kan natuurlijk een enorm lastige klus zijn. Je zult al snel het gevoel hebben dat het rommelig wordt. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet die je moeten helpen.

Creëer extra ruimte door hoog te slapen

Het bed, ja dit is natuurlijk een onmisbaar item in de slaapkamer. Maar het neemt doorgaans wel veel ruimte in. Toch kun je je bed zo inzetten dat je extra ruimte creëert in je kamer. Hoe dan vraag je je af? Met een hoogslaper! Hierdoor kun je gemakkelijk een bureau of kast onder je bed plaatsen. Zo kun je weer wat extra spulletjes kwijt.

Benut alsnog de ruimte onder je bed!

Ben je niet weg van een hoogslaper? Dat kan natuurlijk. Maar dan kun je alsnog de ruimte onder je bed goed benutten om je spulletjes op te bergen. Namelijk met grote lades. Hierin stop je eenvoudig al je kleren en andere spulletjes. Je kunt er ook nog eens gemakkelijk bij. Ideaal als je het mij vraagt.

Kijk verder dan je neus lang is

In je slaapkamer zijn ook voldoende plekjes waar je een plank of kast kunt hangen waar je niet direct aan zult denken. Neem nou bijvoorbeeld de ruimte rondom de deuropening. Je kan gemakkelijk een kast boven de opening hangen of er rondom heen. Als je de kamer inkijkt vanaf je deuropening zul je ook zien dat de kamer een stuk groter oogt.

Opruimen, opruimen, opruimen

Zorg er ook altijd voor dat je kamer er gewoon netjes uitziet. Dit zal er niet alleen voor zorgen dat je kamer frisser eruit ziet, maar ook groter. Ook als je open kasten hebt is het zaak dat je deze netjes houdt.

Wil je meer slaapkamer inspiratie opdoen? Houd dan onze blogs in de gaten voor leuke en praktische tips!

TIP: Heb jij een chaotische slaapkamer? Bekijk dan ook eens onze blog voor het creëren van een rustige slaapkamer.