3 tips voor een goed onderhouden en mooie tuin!

Lekker in de zomer genieten in een strak onderhouden tuin, wie wil dat nou niet? Wil jij graag je tuin klaarmaken voor de zomer? Maak dan gebruik van onze 3 handige tips.

Schoon schip maken

Verwijder alle dode bladeren, losliggende takken en dode planten uit de tuin zodat alles er weer netjes uitziet. Pak de container, raap alles bij elkaar en gooi het erin. Het kan zijn dat je terras ook de sporen van de winter nog met zich meedraagt, bijvoorbeeld een groene aanslag over je tegels. Pak de hogedrukreiniger en spuit de tegels weer mooi schoon. Haal ook direct een doekje over de tuinmeubels zodat alles weer mooi schoon is.

Tijd voor nieuw leven

Nu je alle troep uit de tuin hebt verwijderd en het terras ook weer mooi schoon is, is het tijd voor nieuw leven in de tuin. Ga naar het tuincentrum en haal een arsenaal aan nieuwe planten en bloemen. Denk goed na over de kleurstelling die je in de tuin wilt hebben. Zet je groene vingers aan het werk en plant de zaden in de tuin. Zorg ervoor dat je goed water blijft geven.

Zorg voor leuke aankleding

Leuke bloemen en planten geven je tuin een kleurrijk karakter, maar met accessoires kleed je je tuin echt aan. Denk bijvoorbeeld aan een leuk vogelhuisje, zo komen er af en toe ook nog eens wat leuke vogels op bezoek. Of wat dacht je van een mooie vijver. Hiermee creëer je net dat beetje extra in je tuin.

Creëer de tuin van je drom waarin jij heerlijk kunt vertoeven tijdens de zomerse periode met onze 3 handige tips.

TIP: Heb jij groene vingers? Lees dan ook eens onze blog over hoe je de zomer in huis haalt met kleurrijke planten. Of ben jij op zoek naar een manier om jouw woning en tuin nóg mooier te maken? Lees dan eens waarom je voor een terrasoverkapping moet kiezen.