Het kopen van balkonhekken

Balkons zijn overal te vinden, kijk maar naar grote steden als Amsterdam, Parijs en Rome. Overal zijn er flats en appartementen waar balkons volop als alternatief voor de tuin gebruikt worden. Balkons zijn over het algemeen erg populair omdat ze een speciale sfeer creëren. Denk maar eens aan films of series waarbij veel romantische scènes zich vaak afspelen op een balkon. Als je op vakantie gaat, is de kans groot dat je bij opties een balkon aanvinkt vanwege het uitzicht dat dit je oplevert of omdat een Frans balkon zijn eigen charme met zich meebrengt. Het mag duidelijke zijn dat de meeste mensen veel waarde hechten aan een balkon. Een balkon is het eerste aanzicht van een appartement of flat, daarom is het belangrijk dat het balkon er goed uitziet. De balkonhekken of balustrades moeten bijvoorbeeld goed bij het balkon passen. Het moet eruitzien alsof de balkonhekken en het balkon één met elkaar zijn. Het uitkiezen van balkonhekken is daarom een lastige taak. Het is ook belangrijk dat je durft te investeren, want goedkope balkonhekken zijn moeilijk te vinden. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van balkonhekken

Bij de aanschaf van balkonhekken zul je op veel verschillende dingen moeten letten. Als eerste is het van groot belang dat je rekening houdt met de regelgeving omtrent balkons. Voldoe je niet aan deze regels, dan riskeer je een boete en moet je de balkonhekken opnieuw laten plaatsen. Bij Franse balkonhekken is dit overigens niet het geval, omdat deze balkons niet bedoeld zijn om op te staan. Als je balkon tot 13 meter van de grond is geplaatst, dan moet je balkonhek of balustrade 1 meter hoog zijn. Is de afstand van de grond naar je balkon meer dan 13 meter? Dan moet de hoogte van je balkonhek 1,2 meter hoog zijn. 

De volgende stap is het kiezen van het materiaal. Er zijn verschillende materialen waar je balkonhekken van kunt maken. Het gebruikte materiaal zal de prijs van je balkonhek voor het grootste deel bepalen. De meest gebruikte materialen zijn hardhout, zachthout, aluminium, roestvrij staal en kunststof. Een balkonhek van kunststof is over het algemeen het goedkoopst, maar gaat ook minder lang mee. Je zult dus goed moeten nagaan wat voor jou het beste uitkomt. Ben je van plan je balkonhekken langer dan 25 jaar te gebruiken? Dan is het verstandig om voor een duurzamer materiaal te kiezen. Hardhout en roestvrij staal zijn in dit geval bijvoorbeeld zeer geschikt.

Waar kun je balkonhekken kopen? 

Balkonhekken kun je zowel in de winkel kopen als online bestellen. Het voordeel van een fysieke winkel is dat er vaak een showroom aanwezig is. De verkopers kunnen je dan informatie geven over de verschillende materialen. Het voordeel van een online winkel is dat de balkonhekken over het algemeen een stuk goedkoper zijn. Een online webshop hoeft minder kosten te maken dan een fysieke winkel, dit merk je vaak terug aan de prijs van de producten. Wanneer je eenmaal de juiste balkonhekken hebt gevonden, is het erg belangrijk dat je de hekken door een specialist laat monteren. Het is sterk af te raden om de balkonhekken zelf te plaatsen.