Woonkamer decoreren? Zo doe je dat

Wil je je woonkamer graag een nieuwe look geven? Gewoon omdat je hier zin in hebt of omdat je wel een beetje uitgekeken bent op de huidige stijl. Om een nieuwe uitstraling te creëren, hoef je echt niet je gehele interieur aan te passen. Met het toevoegen van een aantal leuke woonaccessoires kom je al een heel eind. Wij geven je drie tips die je kunnen helpen bij het decoreren van je woonkamer op een stijlvolle manier.

Het kleurenpalet

Voordat je een woonwinkel induikt, is het belangrijk dat je een kleurenpalet in gedachten hebt. Kleuren zijn namelijk erg belangrijk in het interieur. Zoek een aantal kleuren die goed bij elkaar passen. Denk bijvoorbeeld aan pasteltinten of aardetinten. Bij de bouwmarkt kun je verschillende kleurstalen halen. Zo heb je je kleurenpalet al bijna samengesteld. Voeg hier gerust één of twee accentkleuren aan toe. Deze kleuren mogen er best een beetje uitspringen, zo creëer je een speels effect.

Veel variëren in het interieur

Het leuke aan het decoreren van de woonkamer is dat je verschillende accessoires met elkaar kunt combineren. Het hoeft niet allemaal perfect te zijn. Het is tegenwoordig namelijk hip om verschillende groottes en vormen met elkaar te combineren. Kies bijvoorbeeld accessoires met een ronde vorm en combineer deze met accessoires met hoekige vormen. Ook is clusteren heel erg trendy. Zet accessoires gerust lekker dicht bij elkaar en creëer een aantal groepen. Andere plekken kun je dan bewust leeg laten. Dit zorgt voor een rustig geheel.

Houten tafels

Mix and match

Je kunt alle woonaccessoires in een keer aanschaffen, maar je kunt er ook de tijd voor nemen. Het interieur ontstaat stap voor stap. De basis is natuurlijk erg belangrijk, denk aan de vloer en de wanden. Met woonaccessoires kun je de sfeer bepalen en dit is vaak ook het leukste om te doen. Wees niet bang om verschillende stijlen met elkaar te combineren. Motieven en prints kun je met elkaar combineren, maar ook klassieke en moderne elementen staan goed bij elkaar. Neem eens een kijkje op melkbusshop.nl als je op zoek bent naar klassieke woonaccessoires als melkbussen of een haard.