Het verschil tussen parfum, eau de toilette en aftershave

Mannelijkheid houdt natuurlijk niet op bij je kapsel, baard of gladgeschoren gezicht. Wanneer jij je favoriete autofit hebt aangetrokken, wil je ook nog lekker ruiken en toch een unieke geur hebben. Maar wat doe je op een aftershave, eau de toilette of toch parfum. Het belangrijkste is om lekker te ruiken en het liefst zo lang mogelijk. Hier wordt het verschil tussen de soorten.

Aftershave

Een aftershave is zoals de naam al zegt: bedoeld voor na het scheren. Bij een aftershave is het de mogelijkheid dat die lekker ruikt. Maar het is er alleen om de poriën te dichten en de huid te ontsmetten. Er zitten weinig geurbestanddelen in, waardoor de geur al gauw gaat verdwijnen.

Concentratie van de parfum

Het klopt dat eau de cologne, eau de toilette en eau de parfum allemaal parfum bevatten. Het verschil zit hem in de concentratie. Elke geur wordt gemaakt op basis van parfum en verdund met alcohol of water. Hoe verdund het is bepaald uiteindelijk het percentage dat erin zit. Ze kunnen best hetzelfde ruiken, maar verschillen dan in sterktes. 

Eau de cologne

Dit is de minst sterke parfum en bevat een concentratie van zo’n 2-3% aan parfum. Na maximaal 2 uur is de geur weg. Dit is één van de oudste soorten parfum die er is.

Eau de toilette

De eau de toilette bevat 5-10% aan parfum. Je ruikt hem zo’n 3 uur lang. Het is redelijk betaalbaar en erg populair. Perfect voor als je niet van een al te sterke geur houdt.

Eau de parfum

Eau de parfum bevat een concentratie van 10-20% aan parfum. Het blijft zo’n 8 uur merkbaar. Het is wel duurder, maar daar staat tegenover dat je het ook langer ruikt.

Parfum

Er bestaat ook nog normale parfum met een concentratie van 20-40% is dit de sterkste geur vorm die je kunt krijgen. Het is tot wel 24 uur merkbaar en niet te verstuiven doordat het minder verdund is. Dit is dan ook de duurste variant die er is, maar je kan een hele dure nemen zoals de Armani parfum of voor een goedkopere gaan. Je hebt hier maar een paar druppels van nodig om de hele dag sterk te ruiken.

Tips over de parfum

Een parfum kun je het beste sprayen, als je gaat wrijven of deppen worden er moleculen afgebroken die de geur laten verdwijnen.  Spray vanaf ongeveer 20cm van je huid. 

Hoop dat dit de keuze wat makkelijker maakt voor een parfum in jouw badkamer!