Hoe gebruik je betonblokken om je huis te versieren

Het is niet nieuw dat bouwmaterialen creatief worden gebruikt in de decoratie, maar de laatste tijd wint deze hulpbron steeds meer aan belang. Tegenwoordig maken ze deel uit van de decoratie als een permanent project, vooral wanneer ze op een creatieve manier worden gebruikt.

Betonblokken worden het meest gebruikt om deze functie goed te vervullen. Hun verschillende maten en modellen die op de markt verkrijgbaar zijn, bieden een rustieke stijl aan de samenstelling, maar ook veelzijdigheid en bruikbaarheid bij de montage, omdat ze gemakkelijk een salontafel, een stijlvol krukje of een boekenkast kunnen worden.

De enige taak die je hebt is het definiëren van welk formaat en welke grootte geschikt is voor jouw project. Behandel het daarna gewoon of schilder het, en bevestig het ene stuk aan het andere met een specifiek product.

Hoe gebruik je betonnen blokken in de decoratie

Als het idee is om de betonblokken in hun natuurlijke kleur te gebruiken, is het nodig om een eenvoudige behandeling te maken met elk stuk, waarbij een hydrofugant-laag wordt aangebracht. Op deze manier wordt gegarandeerd dat de blokken in de loop van de tijd niet zullen afbrokkelen.

Als je ze wilt schilderen, is deze behandelingsstap niet nodig, kies gewoon voor een gewone muurverf en de conservering is gegarandeerd.Om het ene stuk aan het andere te bevestigen of aan andere soorten materialen met een meer delicaat karakter, zoals bijvoorbeeld hout, gebruikt je een multifixer met hoge hechting.

Bekijk de meest uiteenlopende manieren van het gebruik van betonblokken in jouw decoratie:

1. Basis voor boekenkast

Om een elegante boekenkast te creëren, stapelt je op een creatieve manier enkele betonnen blokken op. Je kunt de stukken asymmetrisch gebruiken en in verschillende kleuren schilderen, om de decoratie moderner te maken.

2. De ideale plek om je planten in te stoppen

Je kunt gebruik maken van de overspanningen van elk blok om decoratieve objecten naar jouw smaak op te nemen. In de tuin zijn ze ideaal voor het verpakken van potten met planten, waardoor een delicaat en rustiek effect ontstaat.

3. Elegante banken

Om een delicate en gezellige ruimte te creëren om je vrienden te verwelkomen, gebruik je betonnen blokken zoals banken en fauteuils, verdeel je wat kussens om ze comfortabeler te maken. Neem de kans om te durven in kleuren en prints, het ziet er zeer aantrekkelijk en modern uit.

4. Moderne wijnmakerij

Merk op dat het mogelijk is om een meubelstuk te maken met betonnen blokken, zelfs voor diegenen die niet erg bedreven zijn in handenarbeid. Door een muur te bedekken met holle blokken, fungeren de nissen als een perfecte pasvorm voor wijnflessen, waardoor een rustieke en geraffineerde kelder ontstaat.

Er zijn talloze mogelijkheden om dit element in de decoratie te gebruiken, jouw fantasie de vrije loop te laten en unieke en exclusieve stukken voor jouw huis te bouwen.