Hoe kan je energie besparen in je huis?

Energie besparen, dat is iets wat iedereen tegenwoordig wil. In Ieder huishouden valt wel winst te behalen. Energie besparen is niet alleen goed voor je eigen portemonnee, maar ook voor het milieu. Wil jij weten hoe je energie kan besparen? Lees dan hieronder 3 tips om energie te besparen

Instaleer zonnepanelen

Een goede manier om te besparen, is door zonnepanelen te laten installeren. Het is een investering die je binnen een paar jaar teug verdient. Nadat je de investering eruit hebt, wek je gratis je eigen stroom op. Ook kan je subsidie ontvangen voor het installeren van zonnepanelen. Dit is per gemeente verschillend. Daarbij kan je ook gemakkelijk de btw terug vragen bij de Belastingdienst die je hebt betaald voor de aanschaf van de zonnepanelen. Bij te veel opgewekte energie kan je dit terug geven aan het net en zelfs een vergoeding voor ontvangen. 

Isoleer je woning

Een andere goede manier om energie in je huis te besparen, is door je huis goed te laten isoleren. Je kan namelijk bijvoorbeeld in de winter veel warmte verliezen door tocht in het huis. Je kan verschillende plekken in je huis isoleren, denk aan dakisolatie, vloerisolatie en muurisolatie. Ook kan je je huis isoleren door dubbelglas te nemen, dubbelglas houdt namelijk de warmte binnen en de kou buiten. Je bespaart er dus niet alleen energie mee, maar maakt het ook veel comfortabeler in je huis. 

Gebruik LED verlichting

Wanneer je reguliere lampen in huis hebt die het nog prima doen, is het verstandig om deze te vervangen door LED verlichting. LED verlichting is namelijk heel zuinig ten opzichte van gloeilampen of hallogeen lampen. Hierdoor heb je de aanschaf van deze lampen ook snel terug verdient, ondanks dat de aanschafprijs van LED verlichting hoger is. LED verlichting is tegenwoordig in alle kleuren en maten verkrijgbaar, genoeg keus dus.