3 tips voor het inrichten van een kleine keuken

Het inrichten van een keuken met weinig ruimte kan een lastige klus zijn. Zeker als je geen goed idee hebt over de wijze waarop je het wilt gaan inrichten. Welke stijl kies je? Wil je zitmogelijkheden creëren? Allerlei vragen die opkomen als je een keuken gaat inrichten. Bij Goddelijk Wonen hebben we 3 praktische tips voor je waarmee jij een keuken met weinig ruimte inricht. Wij helpen je op de goede weg!

Kleurkeuze maakt wel degelijk verschil!

Om de ruimte toch wat groter te laten lijken is het verstandig om de keuken wit te verven. Lichte kleuren zorgen ervoor dat een ruimte omvangrijker lijkt. Het hoeft niet per se wit te zijn, zolang het maar een lichte kleur is. Hierbij kun je denken aan beige of crème.

Met een bar houd je ruimte over

In een kleine keuken is een grote eettafel geen optie. Hiermee houd je geen ruimte over voor andere zaken. Als je toch een gezellig plekje in de keuken wilt hebben waar je lekker kunt eten dan is een bar dé oplossing. Het is niet alleen praktisch maar een bar is ook nog eens een leuke eyecatcher in de keuken.

Probeer apparaten weg te werken

In de keuken heb je vaak grote apparaten staan als een magnetron, oven, waterkoker of koffiezetapparaat. In een kleine keuken oogt dit nogal chaotisch. Probeer dit soort apparaten zoveel mogelijk weg te werken in bijvoorbeeld kastjes. Zodoende creëer je een rustige omgeving.

Wil je meer tips voor het inrichten van een kleine keuken? Zorg dan dat je Goddelijk Wonen blijft volgen. De komende tijd komen we met meer praktische tips voor het inrichten van een kleine keuken. Tot de volgende keer!

Doe hier meer keuken inspiratie op, bijvoorbeeld over welke eettafel je moet kiezen.

TIP: Sta jij graag in de keuken? Lees dan hier wat de onmisbare keukengadgets zijn voor iedere keuken!