Vuurtafel kopen of toch zelf maken?

Deze zomer leken ze niet meer weg te denken: die trendy vuurtafels die je ineens overal voorbij ziet komen. Een vuurtafel is ook gewoon erg leuk, sfeervol en – niet te vergeten – een fijne warmtebron. Vooral met de dalende temperaturen die eraan komen is een vuurtafel een echte must. Kies je dan voor een vuurtafel bestellen of ga je toch nog één keer de (twee rechter)handen uit de mouwen steken?

Een vuurtafel kopen

Je hebt verschillende webshops waar je een vuurtafel kan kopen. Zo heb je de keuze uit houten vuurtafels en aluminium vuurtafels én kan je kiezen voor vierkante, rechthoekige, ronde of ovaalvormige vuurtafel. Er is zoveel keuze dat er voor elke tuin of elk terras wel een mooie vuurtafel te vinden is. Dus vast ook wel voor jou!

Weinig ruimte? Wat dacht je van een vuurzuil?

Heb je een kleine tuin of een balkon, maar wil je toch die fijne sfeer en warmte ervaren? Dan is een vuurzuil perfect. Dit is een vuurtafel die niet de breedte, maar de hoogte ingaat. Je hebt ze in allerlei verschillende soorten, kleuren en maten. Aluminium of toch hout? En licht of toch liever donker van kleur? Je kan het volledig aanpassen naar jouw tuin.

Toch zelf een vuurtafel maken?

Is het budget na de zomervakantie wat uitgedund of steek je je handen graag uit de mouwen? Dan kan je natuurlijk ook zelf een vuurtafel maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een inbouwbrander, kwalitatief goed hout en een paar uurtjes vrije tijd. Het maken van een vuurtafel is namelijk erg eenvoudig.

Het enige waar je goed rekening mee moet houden, is dat er voldoende ruimte is om de losse inbouwbrander in te plaatsen. Oh, en vergeet je de gasfles ook niet? Bij vuurtafels uit webshops kan je de gasfles vaak onder de vuurtafel kwijt. Met een deurtje kan je de gasfles eenvoudig verwisselen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, zijn scharnieren. Succes!