Huisje, boompje, internet-waardig plaatje

Fotografie en interieur

De wereld ligt in je handen. Met een swipe ben je aan de andere kant van de wereld en kijk je mee over de schouders van een internet bekendheid. Prachtige landen, natuurgebieden en huizen kun je vinden met een klik van de muis. Bijna iets om jaloers op te worden. Maar tegenwoordig kan iedereen met een fototoestel of telefoon en wat kennis zelf prachtige plaatjes maken, zowel buiten als binnen.

Een nieuwe trend lijkt zich steeds meer te focussen op het interieur. We hoeven geen verre uitstapjes te maken, maar nemen genoegen met de pracht en praal die bij ons in de woonkamer, slaapkamer of op zolder te vinden is. Het eigen interieur is het nieuwe visitekaartje. Het unieke tintje van onze persoonlijkheid komt tot expressie in ons interieur, wat ons allen de gelegenheid geeft even bij iemand anders binnen te stappen.

Uitgelicht: https://jaaplotstra.nl/interieurfotograaf/ 

Benodigdheden en belichting

Maar wat zijn de benodigdheden voor het maken van mooie interieur plaatjes en hoe kun je het beste beginnen? Het is natuurlijk belangrijk om je eigen stijl te vormen en te bedenken wat je graag wilt laten zien. Minimalistisch, felle kleuren of juist een mix van verschillende stijlen zijn allemaal mogelijk. Daarnaast heb je natuurlijk een camera nodig en eventuele goede belichting. Tegenwoordig zijn onze telefoons uitgerust met een hoge kwaliteit camera en lens, maar ook het ouderwetse fototoestel wordt steeds meer ontwikkeld om de mooiste foto’s mee te maken. Als het gaat om interieur kan het zijn dat er extra belichting nodig is, zeker als het een afgesloten ruimte is waar het natuurlijke licht niet goed bij kan komen.

Tips en tricks

Het is allereerst belangrijk te bedenken wat u wilt bereiken met de interieurfoto’s die u gaat maken. Zijn ze vooral voor uzelf bedoeld, of voor uw naasten. Of wilt u liever zoveel mogelijk mensen bereiken en uw trots delen met de wereld. Voor uzelf of uw naasten zal het veel aantrekkelijker zijn om de foto’s persoonlijker te maken, met bijvoorbeeld voorwerpen waar herinneringen aan zitten. Terwijl het voor het onbekende publiek op internet veel aantrekkelijker is om de uniekheid van uw interieur te bekijken en daar zelf een verhaal bij te kunnen bedenken.

Leestip: https://jaaplotstra.nl/architectuurfotograaf/ 

Daarnaast is het belangrijk om een stijl te kiezen en daar mee te experimenteren. Wilt u het simplistisch houden of voor uitdagende kleuren en opstellingen gaan, of zelfs een mix van afwisseling – alles is mogelijk. Niet elk interieur plaatje zal bij het grote publiek in de smaak vallen, maar uiteindelijk is het eigen plezier en het maken van mooie plaatjes (en herinneringen) het belangrijkste.