Vind jouw droomwoning al in een aantal stappen

De zoektocht naar een nieuwe woning is de laatste 10 jaar alleen maar moeilijker en moeilijker geworden. Er is steeds meer vraag gekomen van mensen naar een nieuwe woning en het aanbod van woningen is alleen maar gedaald. Ook kan er nog niet voldoende worden gebouwd om aan de vraag naar woningen te voldoen. Wil jij ook graag jouw droomwoning vinden? Wij hebben verschillende stappen op een rij gezet om je sneller aan jouw droomwoning te helpen. Vaak is het vinden van de juiste woning namelijk een proces van veel zaken slim aan te pakken op de juiste manier. 

Onze stappen op een rij voor het vinden van jouw nieuwe koopwoning

  1. Alles voor jezelf in kaart brengen. De allereerste stap is om alles zo goed mogelijk in kaart te brengen wat kan. Waar wil je woning? Wat is je maximale bedrag dat je kan gebruiken? Waar moet de woning allemaal aan voldoen? En zo kun je nog meer vragen stellen aan jezelf om zo goed mogelijk in kaart te brengen wat er mogelijk is en nodig is.
  2. Wanneer je veel speciale wensen voor de woning hebt, kies dan voor een zo kaal mogelijke woning, zodat je het naar eigen wens in kunt richten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf kiezen van welke bedrijven je gebruik wilt maken en kun je samenwerken met een bedrijf als GLAZZ om prachtige grote ramen naar buiten te maken die je ook als deuren kunt gebruiken. In je droomwoning kun je dan ook deze mooie scheidingswanden op maat laten maken
  3. Maak een plan voor het zoekproces. Begin niet blindelings met zoeken, maar denk hier ook eerst goed over na en maak een plan voor het zoeken. Net zoals je met de meeste werkzaamheden voor je baan vast en zeker ook niet zomaar begint met werken, zul je daar ook eerst een plan maken. Bij het zoeken naar een woning kun je veel efficiënter zoeken als je er echt goed over nadenkt en de juiste beslissingen maakt. 
  4. Maak gebruik van zoveel mogelijk kanalen en connecties, maar wel alles wat aansluit bij jouw woonwensen. Wanneer je jouw woonwensen hebt samengesteld dan kun je op zoek gaan naar alles wat daar binnen valt. Welke makelaars zijn er werkzaam in de regio waar je op zoek bent naar jouw woning? Welke nieuwsbrieven kun jij je op abonneren die informatie over woningen rondsturen in de regio waar jij aan het zoeken bent? Wil je bijvoorbeeld in een bepaalde regio in Noord-Brabant wonen? Dan kun je bijvoorbeeld de nieuwbouw in Best in Noord-Brabant bijhouden en je aanmelden om notificaties te ontvangen wanneer er iets beschikbaar komt. 
  5. En praat ook met mensen in je omgeving die bijvoorbeeld nog recentelijk een woning hebben gekocht in het gebied waar jij wilt gaan wonen. Hun ervaringen kunnen je weer op nieuwe ideeën brengen of juist met andere mensen in contact brengen die je weer verder kunnen helpen.