Stevige houtconstructies beginnen – en eindigen – met slotbouten!

Als vast ook echt vast moet zijn, kun je gewoonweg niet om slotbouten heen. Lees hier meer over deze onmisbare accessoires die elke constructie veilig en betrouwbaar maken!

We snappen het heel goed dat je voor je kind liever iets persoonlijks in elkaar zet dan een prefab speeltoestel. Maar zorg er wel voor dat de verschillende houten delen niet los van elkaar kunnen raken om ongelukken te voorkomen! Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zou je denken, tenminste.

Gelukkig kun je op de slotbouten van Wovar vertrouwen. Deze onderdelen worden gekenmerkt door hun gladde, ronde bovenkant en een vierkante gedeelte eronder. Daaronder bevindt zich weer het cilindervormige stuk waar ook de schroefdraad op te zien is. De reden dat deze bouten niet zo snel los zullen gaan, is dat het vierkante gedeelte perfect in een gelijkvormige opening past. Zo kan een moer over het schroefdraad worden aangedraaid zonder dat de bout meedraait. Hierdoor maak je met het grootste gemak speeltoestellen, kapconstructies en tuinhuisjes die nog heel lang zullen blijven staan!

Wil jij letterlijk en figuurlijk kunnen bouwen op de houten constructies die je zelf in elkaar zet? Dan moet je beslist de stevige slotbouten van Wovar hebben.

Verschillende soorten

Welke specifieke slotbouten je uitkiest, is afhankelijk van wat je bouwt en waar het komt te staan. Wordt het regelmatig blootgesteld aan de elementen? En zo ja, berg je het dan ook telkens op wanneer het weer omslaat?

Verzinkte slotbouten zijn de stevigste exemplaren die je je kunt wensen. Maar je moet ze wel nauwkeurig en stevig aandraaien, anders kunnen ze gaan oxideren zodra de zinklaag beschadigd is geraakt. Roestvrij stalen exemplaren blijven, zoals hun naam doet vermoeden, altijd in een uitstekende staat. Ze zijn echter ook iets minder stevig dan hun verzinkte soortgenoten, zoals eerder aangegeven. Voor de mooiste stijl kunnen we je de zwarte slotbouten aanbevelen.

Let je wel op de juiste boormaat per schroef? Je hebt voor iedere slotbout namelijk een boor nodig die één millimeter dikker is dan de bout die je wilt bevestigen.

Wovar

Bij Wovar vind je een groot assortiment aan schroeven, bouten en andere bevestigingsmaterialen. Zoals: