Je eigen pizza’s bakken in je eigen oven

Heb je er altijd al van gedroomd om je eigen pizza oven te bouwen? Het wordt tegenwoordig steeds eenvoudiger omdat er diverse handleidingen online te vinden zijn. Er zijn ook video’s beschikbaar waarin het je precies wordt voorgedaan. Daarnaast wordt het steeds gemakkelijker om alle benodigde materialen online in te kopen. Daardoor kan je eenvoudig je eigen pizza van bouwen en straks heerlijke pizza’s bereiden in je eigen oven. En de pizza uit een echte houtgestookte oven is natuurlijk net even wat lekkerder dan je gewend bent van je lokale pizzeria.

Hoe begin je met het bouwen van een pizza

Het is natuurlijk niet eenvoudig dus je moet er wel een beetje handig voor zijn. Iedereen die technische kennis heeft, kan in principe zelf van traditionele houtoven maken. Meestal wordt er voor gekozen om dit in de tuin te doen. Als je eenmaal over de juiste materialen beschikt dan hoef je eigenlijk alleen de handleiding te volgen, deze wordt er vaak bijgeleverd. 

De stappen:

Je begint met de ondergrond, de ondergrond is heel belangrijk want deze moet veel hitte kunnen doorstaan. Vervolgens begin je met de vloer over de ondergrond, dit is een extra beschermingslaag. Daarna begin je met het bouwen van de koepel van de oven, het omhulsel als het ware. Vergeet niet ruimte over te houden voor de schoorsteen. Zorg ervoor dat alles goed aan elkaar vast wordt gelijmd en test de stevigheid van je oven uit. Vervolgens kan je beginnen aan de afwerking om de oven eruit te laten zien zoals jij dat wenst.

Alle benodigdheden online aanschaffen

Er zijn ook mogelijkheden om een kant-en-klare pizza-en broodoven voor thuis te kopen. Maar het is natuurlijk veel leuker om er zelf mee aan de slag te gaan. We raden je aan om een kijkje te nemen op de webshop Broodoven.com. Hier vind je werkelijk alle materialen om een eigen pizza en/of broodoven te maken. Niet alleen alle onderdelen die je nodig hebt, maar ook de nodige accessoires om het geheel goed te laten werken en hun fraai uit te laten zien.