Wanneer moet ik mijn sloten vervangen?

Ga je verhuizen? Of werkt dat ene slot niet meer zo goed? Er zijn verschillende situaties waarin het verstandig is om de sloten van je ramen of deuren te vervangen. Soms is het meteen duidelijk wanneer je een slot moet vervangen, bijvoorbeeld na een inbraak. Er komen ook vaak situaties voor waarin mensen zich niet beseffen dat ze beter de sloten van de woning kunnen vervangen. Wij geven je drie voorbeelden van situaties waarbij het nodig tijd is om de sloten te vervangen. 

Een kapot slot

Het kan voorkomen dat je slot minder goed werkt of kapot is gegaan. Dit kan komen door het vele gebruik van het slot, maar ook door bijvoorbeeld een inbraak. Voordat je het slot helemaal gaat vervangen, is het verstandig om eerst te kijken of je het slot ook kunt vervangen. Dit scheelt je niet alleen veel werk, maar is ook goed voor de portemonnee. Weet je zeker dat het slot niet meer gerepareerd kan worden? Dan is het verstandig om een slotenmaker in te huren. Deze plaatst een nieuwe cilinder of een geheel nieuw slot.

Een veilige woning

De uitdrukking luidt; veiligheid boven alles. Soms is het nodig om de sloten van deuren en ramen te vervangen voor je eigen veiligheid. Na een inbraak is het vanzelfsprekend dat je een slotenmaker belt, maar ook als je gaat verhuizen moet je direct de sloten vervangen. Het kan zo zijn dat de sloten nog goed functioneren, maar je weet nooit wie er allemaal in het bezit zijn van een sleutel van de woning. Neem het zekere voor het onzekere en vervang alle sloten. In veel gevallen is het voldoende om alleen de cilinder te vervangen.

Een slotenmaker bellen

Functioneert jouw slot niet meer naar behoren? Of ga je binnenkort verhuizen? Dan raden we je aan om de slotenmaker te bellen. In iedere regio zijn er verschillende slotenmakers te vinden. Voordat je zomaar bijvoorbeeld een slotenmaker in Edegem inschakelt, is het verstandig om eerst eens rond te vragen bij je familie of vrienden. Zo kom je terecht bij een betrouwbare professional. Sommige slotenmakers vragen namelijk meer geld dan is toegestaan.