Op het verlanglijstje: 3 handige kookgadgets

Sta jij ook het liefst uren in de keuken? Ontbijtje, lunch of een driegangendiner, niks is leuker dan koken. Om het koken nog leuker te maken, kun je gebruik maken van handige keukengadgets. Dan hebben we het niet over de mixer, blender en een waterkoker, maar over de next-level tools. We willen natuurlijk niet dat de gadgets na verloop van tijd in de kast verdwijnen, daarom hebben wij drie handige gadgets die je vaak kunt gebruiken op een rijtje gezet. 

Kookboekstandaard

Zweer jij bij je kookboeken? Als we even niet weten wat we deze keer weer moeten koken, pakken we er vaak een kookboek bij. Je hebt de keuze uit talloze recepten; makkelijk of moeilijk, voor alleen jezelf of de hele familie. Maar hoe zet je dat kookboek nu handig neer tijdens het koken? Houd je deze in de hand of leg je deze op het aanrecht? Wij hebben de oplossing: een kookboekstandaard. Het klinkt misschien een beetje suf, maar het is ontzettend handig. Je kunt het recept niet alleen beter lezen, het boek blijft ook netjes en schoon.

De handige airfryer

In het rijtje van handige gadgets voor het koken kan deze zeker niet ontbreken; de airfryer. Misschien heb je deze al thuis staan of zit je eraan te denken om er eentje aan te schaffen. De airfryer is in korte tijd erg populair geworden en dit is zo gek nog niet. De airfryer is namelijk veel gezonder dan een frituurpan. Je kunt je frietjes gewoon blijven eten, maar met minder vet. Naast kroketten en frikandellen kun je ook groenten, aardappels en bananenbrood in het handige apparaat gooien. Nog een voordeel: je huis zal niet meer gaan stinken naar frituur.

Goede messen

Messen zijn het allerbelangrijkst in de keuken. Je gebruikt ze namelijk elke dag voor het snijden van vlees of groenten. Naast goede messen zijn er ook speciale messen te verkrijgen. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor een bepaald doeleinde. Denk bijvoorbeeld aan de avocadoslicer. Als je gek bent op avocado’s kan deze tool echt niet ontbreken in jouw keuken. Je kunt een avocado natuurlijk met een normaal mes snijden, maar dit kan soms nogal wat aarde in de voeten hebben. Met een avocadoslicer ontpit en snijd je de avocado zonder moeite.