Leuke DIY-projecten die je niet mag missen!

De zomerperiode zit er weer aan te komen en dat houdt in dat we straks vakantie hebben. Natuurlijk wil je je vrije tijd leuk besteden en daarom gaan veel mensen lekker weg naar warme oorden. Groot gelijk natuurlijk! Maar mocht jij thuisblijven, dan hebben we een aantal leuke DIY-projecten voor je waar jij je zeker mee zult vermaken!

Project 1: Maak je eigen plantenhanger

Planten zorgen voor een levendige ambiance in je woning, erg goede keuze dus als je een sfeervol huis wilt. Maar als jij net wat meer uitstraling wilt hebben kun je ervoor kiezen om je eigen macramé plantenhanger te maken. Hoe je dit doet? Lees dan de onderstaande stappen door.

1. Allereerst heb je natuurlijk de juiste materialen nodig. Dus de eerste stap is het kopen van de onderstaande spulletjes:

  • Touw
  • Kamerplant in pot
  • Metalen of houten O-ring of karabijnhaak
  • Stopnaald
  • Schaar

2. Knip het touw in 4 stukken van twee meter lang en knip 1 stuk touw van ongeveer 50 centimeter.

3. Haal vervolgens de lange stukken touw voor de helft door de ring. Let op: zorg dat alle uiteinden even lang zijn. Pak nu het kleine stuk touw en gebruik deze om de langere touwen aan de bovenkant vast te binden aan de ring.

4. Zorg ervoor dat je de 4 touwen in gelijke strengen verdeeld. Ga nu verder met het vastknopen van elk van de strengen op ongeveer 20 centimeter van de ring.

5. Ben je klaar met het knopen? Verdeel het touw weer in strengen. Maak nu op 10 centimeter van de ring opnieuw een knoop met de strengen die naast elkaar liggen. Als het goed is blijven er nog 2 strengen over aan de buitenzijde. Deze knoop je ook aan elkaar vast.

6. De volgende stap? Je raad het al. Verdeel de touwen opnieuw in strengen en herhaal stap 5.

7. Nu maak je van alle strengen slechts 1 knoop op een hoogte die jij leuk vindt. Nu is je mooie macramé plantenhanger klaar om ergens opgehangen te worden!

Mocht je het nou liever visueel voor je zien dan kun je deze video van Interior Junkie bekijken.

Project 2: Heb je oude melkpakken? Gooi ze niet weg!

Heerlijk een glas melk, en het is nog gezond ook! Maar wat nu als we je vertellen dat je zelfs met het pak van de melk iets leuks kunt doen. Hoe dan vraag je? Volg de onderstaande stappen!

  1. Pak een schaar of een scherp mes en knip of snij ramen uit de melkpakken.
  2. Maak een kleine opening waarin je een theelichtje naar binnen kunt schuiven.
  3. Schilder het melkpak in een kleur die je leuk vindt.
  4. Laat het pak drogen.
  5. Plak gekleurd vliegerfolie aan de binnenkant.

En klaar! Je hebt een saai melkpak omgetoverd naar een mooie kaars.

Wil je nu nog meer doe-het-zelf ideeën opdoen? Houd dan onze blogs in de gaten!