Met deze pyjama slaap jij beter!

Katoenen pyjama
Voor velen is de katoenen pyjama de favoriet. En dat is ook niet zo vreemd, want het heeft veel goede eigenschappen. Katoen neemt vocht op, is warmteregulerend en ventileert goed. Een nadeel is wel dat katoen warmte niet goed vasthoudt. Wat vooral lastig is als je slaapkamer erg koud is. Wel positief is dat katoen wel tegen een stootje kan. Wel krimpt het snel als het te heet gewassen wordt en kreukt het materiaal eenvoudig.

Polyester pyjama

Misschien denk je bij polyester aan kleding waar je enorm snel in gaat zweten. Dit is was het geval voor “oude polyester’ van ruim dertig jaar geleden. Tegenwoordig ademt polyester veel beter. Weet je van je zelf dat je veel zweet? Dan wordt het wel aangeraden om een materiaal te kiezen dat beter vocht opneemt.

Modal pyjama
Modal bestaat uit erg zachte, sterke vezels. Het materiaal is erg soepel en licht. Ook neemt het wel 50% meer vocht op katoen. Ook de bewegingsvrijheid dan bij katoen of badstof. De stof krimpt niet, is kleurvast en pilt niet bij wrijving. Wel is de stof dun wat in de winter wat koud zou kunnen zijn.

Flanelen pyjama
Een flanellen pyjama lijkt in wezen sterk op één van modal of katoen. Maar met als toevoeging dat flanel de warmte erg goed vasthoudt. Flanel is daarom ideaal voor koude winternachten of voor wanneer je het ’s nachts gemakkelijk koud hebt.

Wollen pyjama
Een wollen pyjama verzekerd je ervan dat jij niet hoeft te koukleumen in bed. Ook is uit onderzoek is gebleken dat je in een wollen pyjama sneller in slaap valt dan van een ander materiaal. Wol geeft ons een gevoel van geborgenheid en houdt warmte uitstekend vast. Wel kan het ’s nachts soms iets te warm worden en kun je last krijgen van jeuk. Om dat tegen te gaan en wel van de voordelen van wol te profiteren, kun je kiezen voor Merino wol. Deze wol ademt zorgt niet voor huidirritatie.

Ben jij op zoek naar jouw ideale pyjama of huispak? Bekijk de Jolyz Pyjama-webshop!