Rolluiken discount? Houd deze punten scherp in de gaten

Rolluiken zijn enorm handig en hebben vele voordelen, mits u de juiste aanschaft. Uiteraard blijven rolluiken een investering dus een rolluik prijs zal nooit echt enorm laag liggen, maar er is zeker een verschil tussen soorten. Waar dat verschil in zit en welke verschillende soorten er zijn vertellen wij u in dit artikel, zodat u de prijzen van rolluiken en de kwaliteit met elkaar kunt vergelijken en dan een goede rolluiken discount kunt vinden. 

Handmatige rolluiken

De eerste keuze waarmee de rolluik prijs wordt beïnvloed is of u wel of niet de handmatige optie kiest. Handmatige rolluiken zijn goedkoper dan elektrische rolluiken en zijn alleen zonwerend. Wel houdt u inbrekers altijd op afstand met rolluiken omdat het aanzicht van rolluiken inbrekers al afschrikt. Vaak nemen zij dan niet de moeite om dichterbij te komen en te inspecteren of het handmatige rolluiken betreft. Wanneer u dus relatief de prijzen rolluiken laag wilt houden, kiest u voor handmatige rolluiken. Let wel op dat het zwaar kan zijn om rolluiken handmatig te openen en sluiten. Wanneer u dus last heeft van uw gewrichten kunt u beter een andere optie kiezen. 

Elektrische rolluiken

Een fijnere optie zijn elektrische rolluiken. U zult wel merken dat de rolluik prijs van elektrische rolluiken hoger ligt dan die van handmatig te besturen rolluiken. Dat komt omdat deze vaak steviger zijn en meer doen dan alleen zonweren. Elektrische rolluiken zijn bijna niet door breekbaar waardoor ze uw huis uitstekend beschermen tegen inbrekers. U zou voor elektrische rolluiken dus zeker kunnen kijken voor een rolluiken discount omdat ze op die manier goedkoper zijn dan normaal. Zeker wanneer u minder mobiel bent of simpelweg geen zin heeft om te hijsen met zware rolluiken, is de aanschaf van elektrische rolluiken een mooie uitkomst. 

Duurzaamheid

Een punt dat u zeker in de gaten moet houden bij rolluiken is de mate van isolatie. Daarmee zijn uw rolluiken duurzaam en uiteindelijk scheelt u dat juist geld. Uw rolluiken zorgen er op die manier namelijk voor dat de kou in de winter beter buiten blijft zodat u geen hoge verwarmingskosten heeft. In de zomer geldt hetzelfde voor de airco die bijna niet aan hoeft. Het beste zou zijn om uw (elektrische) rolluiken aan te sluiten op een smart home systeem zodat u de volgende voordelen ervaart:

  • Vanaf elke plaats met een mobiel device uw rolluiken openen en sluiten
  • Melding wanneer er aan uw rolluik gesjord wordt (optilbeveiliging) 
  • Temperatuur controleren en daarop anticiperen
  • Vaste tijden instellen voor uw rolluiken om ze te openen en sluiten

Toevoegingen aan uw rolluik

Wanneer u bij een rolluiken discount relatief gezien goedkope rolluiken vindt, heeft u geld over om wat handige aanpassingen te doen die bij uw rolluik aansluiten. Zoals eerdergenoemd is een smart home systeem er fijn en veilig en daarnaast zou u camera’s kunnen installeren die in verbinding staan met uw rolluiken en het smart home systeem. Die kan op basis van beweging en in combinatie met de optilbeveiliging een melding sturen naar uw mobiele device zodat u zelfs vanaf vakantie uw huis veilig kunt stellen. Wanneer u een inbreker ziet kunt u meteen de politie inschakelen.