Wat je wel kan doen in het voorjaar of in de zomer?

Het voorjaar staat weer om de hoek, tijd om de tuin weer spik en span te maken voor de komende zomer. De afgelopen winter heeft je tuin niet goed gedaan en het wordt tijd om actie te ondernemen. Een tuin dient in de herfst winterklaar gemaakt te worden. Vaak schiet dit er bij in, het weer zit niet mee en zin heb je er ook niet echt in. Maar niet getreurd in het voorjaar of in de zomer zijn er ook genoeg klusjes die gedaan kunnen worden. Met het snoeiwerk kan beter gewacht worden tot in de herfst, anders bestaat de kans dat bomen of planten het niet overleven in de zomer.

1. Opruimen, de winderige, natte winter heeft je tuin zeker niet goed gedaan. Begin daarom eerst met een stevige schoonmaak en ontdoe al de groene aanslag van je woning. Door middel van klein snoeiwerk en een bezem kan je je tuin er al een stuk aantrekkelijker eruit laten zien!

2. Onkruid
Al het onkruid wat zich deze winter helaas heeft kunnen verspreiden dienen tussen de tegels en de voegen gehaald te worden. Vergeet het losse onkruid niet tussen de normale beplanting te halen, dit zorgt ervoor dat je mooie sierplanten meer voeding krijgen.

3. Hogedrukspuit

Wanneer het kleine prut uit de tuin is verwijderd is het tijd voor het groffere werk, aan de slag met de hogedrukspuit dus! Neem het terras, hout of steen ook gelijk mee. Hier knapt hij zeker van op!

3. Goede voeding

Door de kille winter is de tuin behoorlijk uitgeput, het heeft een gezonde snack nodig. Bemest je gehele tuin zodat de bodem weer lekker gevoed is voor in de zomer. Hierdoor groeien je sierplanten ook mooier, en sneller!

4. Het grove werk is gedaan.

De tuin ziet er weer gezond, strak en schoon uit. Zijn we hier klaar? Helaas nog niet, wat de meeste mensen zal opvallen op dit moment is de schutting. Een schutting gaat gemiddeld tussen de 15 a 20 jaar mee. Vaak wordt dit nog uitgesteld en wordt deze gerepareerd met een aantal provisorische schroeven en latten zodat deze nog een aantal jaar extra mee kan. 

Je hebt net veel energie gestoken in het opknappen van je tuin zodat je er deze zomer lekker van kan genieten. De lelijke schutting verpest dit genot eigenlijk een beetje, eigenlijk is het tijd voor een nieuwe! 

Steek je handen uit de mouwen, een nieuwe schutting plaatsen hoeft niet veel tijd óf geld te kosten. Door gebruik van een tacker kan een schutting snel in elkaar geschoten worden. Zorg ervoor dat je de panelen van de schutting alvast (op maat) besteld bij de plaatselijke bouwmarkt zodat je deze alleen nog maar hoeft te monteren.