Tapijt of vloerkleed voor in de woonkamer

Een woonkamer is niet compleet zonder een mooi vloerkleed of een leuk perzisch tapijt. Maar je kunt de meeste vloerkleden ook in andere ruimtes gebruiken. Het grote voordeel van een tapijt is dat het een warmtewerende functie heeft waardoor je bijvoorbeeld in de winter profiteert van de warmte. En het scheelt ook gemiddeld gezien 4-10 % op de stookkosten. Een ander voordeel van een vloerkleed is dat het naast isolatie ook het geluid dempt waardoor je minder overlast geeft aan je buren.

Mijn ervaring met een perzisch tapijt

Ik heb via Koreman tapijten besteld en dit geeft een luxe uitstraling. Zij maken de tapijten al meer als 50 jaar met de hand. Door dit proces heb je ook een langere levensduur van het tapijt. Ik heb gekozen voor een perzisch tapijt en stond versteld van het aanbod oosterse tapijten dat zij aanbieden. Er is namelijk een ruime keuze in rustige en drukke perzische tapijten. Zelf heb ik een klassiek model gekozen en zie je ook echt wel het verschil met een tapijt uit een bouwmarkt. Je ziet naast het verschil in design ook de authentieke karakter eigenschappen. Maar naast oosterse tapijten maken zij ook de mooiste moderne en klassieke modellen.

Tijdloos design en de keuze is reuze

Voor mensen die van een moderne en strakke uitstraling houden is er een ruime keuze aan gekleurde tapijten. Maar wat dacht je van niet alleen een kunstwerk aan de muur maar ook op de grond. Koreman heeft diverse designs zoals bijvoorbeeld het Kashkuli tapijt uit Iran. Hierbij wordt gebruik gemaakt van plantaardige kleuren die een schitterend karakter geven aan jouw tapijt. De naam Kashkuli betekent letterlijk kortpolig hierdoor is het zowel duurzaam als onderhoudsvriendelijk. 

Een tijdloze ervaring met moderne tapijten

Een voorbeeld van een vintage vloerkleed is het patchwork tapijt. Dit is gemaakt van oude tapijten en worden met een speciale maakwijze aan elkaar verbonden. Zo ontstaat er een modern design uit oude tapijten waarmee je ze dus ook weer een 2de leven biedt. Maar je vind er ook prachtige geknoopte tapijten zoals het zagros tapijt. Zagros is een gebergte wat tussen de Perzische golf en Noord-irak licht. Door de speciale en unieke wijze van knopen creëren zij de meest luxueuze tapijten. En zo zijn er nog veel meer karakteristieke tapijten en vloerkleden.