Veiligheid voor in huis en op kantoor

Het is belangrijk dat je veilig kunt wonen en veilig kunt werken. Daarom is het belangrijk om in een groot kantoorpand te beschikken over de juiste verlichting voor nood en deurdrangers. Zo is de functie van een deurdranger om te zorgen dat de ruimte goed afgesloten is of dat de deur juist wagenwijd open blijft staan. Maar daarnaast is het ook functioneel voor optimaal klimaat in huis of op kantoor. Het wordt ook wel eens gebruikt in huizen zodat kinderen niet meteen naar buiten kunnen. Noodverlichting zie je vooral op kantoor of in een villa. De noodverlichting geeft vaak ook de noodroute aan die je moet volgen.

De functie van een deurdranger

Een deurdranger heb je niet alleen voor de veiligheid maar ook ooit voor de functionaliteit. Zo kan het in een groot huis of een villa bijvoorbeeld dienen zodat kinderen de deur niet kunnen openen of juist voor een goede ventilatie met deuren die open blijven staan.Daarnaast zijn er ook nog deurdrangers voor brandwerende deuren. Deze zullen dus automatisch de ruimtes afsluiten wanneer er brand is. De deurdrangers kunnen tot wel 120 kg wegende deuren houden dus geen deur is te zwaar. Let wel altijd op de min max verhouding van een deurdranger zodat je hem precies kan instellen zoals jij dit wilt.

Types noodverlichting

Je hebt 3 soorten noodverlichting namelijk vervangingsverlichting,nood evacuatieverlichting en continu/niet continu verlichting. Vervangingsverlichting heeft als functie dat het bij stroomuitval gaat branden.Deze volwaardige verlichting zorgt er dus voor dat je gewoon met je werk kan doorgaan.nood evacuatieverlichting is bedoeld om in geval van calamiteiten veilig uit het gebouw te kunnen vertrekken met bijbehorend licht.Continu licht is licht wat altijd aanstaat en dus ook bij calamiteiten als stroomuitval. Niet continu licht springt pas aan wanneer er sprake is van stroomuitval.

Welke keuze(s) wordt of worden aangeraden door de experts?

Veiligheidsbedrijven raden aan om altijd te zorgen voor nood evacuatieverlichting en (niet) continu licht in geval van calamiteiten. Dit heeft als doel om op een veilige manier het pand te kunnen verlaten wanneer er brand of andere calamiteiten zijn. Daarnaast adviseren experts om ook de juiste deurdrangers te plaatsen eventueel automatische deurdrangers die dichtgaan bij brand. Dit zorgt ervoor dat het vuur zich niet kan uitbreiden naar andere ruimtes.Als aanvulling zou je nog vervangingsverlichting kunnen plaatsen zodat werkzaamheden bij bijvoorbeeld stroomuitval gewoon door kunnen gaan.