Tips bij de aanschaf van een loungeset

Een loungeset is een comfortabele aanvulling op een overkapping of veranda in de tuin. Een loungeset is veelzijdig toepasbaar. ’s Middags lees je er een goed boek en in de avonduren kan je er optimaal genieten met vrienden en familie. Een loungeset geeft een extra dimensie aan je huis, het biedt een nieuw hoekje waar je tijdens de zomerdagen dagelijks gebruik van kunt maken.

Comfort staat voorop bij een loungeset, gebruik wordt gemaakt van zeer zachte kussens. Het is wel zaak dat je een loungeset kiest die aansluit op de inrichting van je tuin. Het is hierbij van belang rekening te houden met de afmetingen en de gewenste materialen van de loungeset. Het materiaal bepaalt de uiteindelijke uitstraling van de loungeset. Zo zal een loungeset van metaal bijvoorbeeld een meer industriële en robuuste uitstraling bieden dan een loungeset van hout.

De uitstraling van een loungeset

Welke uitstraling de loungeset moet hebben hangt geheel af van je persoonlijke voorkeur. De mogelijkheden zijn praktisch eindeloos, dit zorgt ervoor dat je vrij gemakkelijk een leuke en unieke loungeset samenstelt. Zo kun je gaan voor een minimalistische, romantische of juist een robuust ogende loungeset. Hoe je loungeset oogt hangt in grote mate af van de materialen die gekozen worden.

Ook is het mogelijk om materialen te combineren, bijvoorbeeld metaal met hout. Het is gebruikelijk om mooie goed gevulde kussens te gebruiken, dit geeft de set een luxueuze en fijne uitstraling. Dikke kussens maken het verleidelijker om gebruik te maken van de loungeset. Ook op het gebied van kussens zijn vele variaties mogelijk. Het is belangrijk dat je gaat voor een loungeset die naar je eigen mening een goede uitstraling heeft, dit zorgt er voor dat je er waarschijnlijk veel gebruik van gaat maken.

Gemak en comfort

Net zoals je binnen in huis op de bank luiert kan dit buiten op een loungeset, alleen dan onder het genot van de zon, een hapje en een drankje. Hier ligt de charme van een comfortabele loungeset. Bij een loungeset kunnen verschillende soorten stoelen, banken en tafels worden gebruikt.

Zo kun je het bijvoorbeeld zodanig inrichtingen dat het geschikt is om er te dineren. Vaak hebben stoelen meerdere toepassingen, zo kunnen sommige stoelen bijvoorbeeld gekanteld worden om te zonnen. Ook hier is het van belang om na te gaan waar je persoonlijke voorkeur ligt, de mogelijkheden zijn praktisch eindeloos.

Loungen met kussens

De aanschaf van een loungeset gaat vaak gepaard met praktische vragen. Het is begrijpelijk dat je je afvraagt wat er met de loungeset moet gebeuren in de wintermaanden. Over het algemeen worden loungeset dusdanig ontworpen dat de materialen de winter zonder problemen overleven. Wat betreft de kussens zijn deze doorgaans gemakkelijk te verwijderen, zodat deze binnen droog opgeborgen kunnen worden.

Er bestaan ook loungesets waarbij geen kussens gebruikt hoeven te worden, deze zitten van zichzelf al comfortabel genoeg. Het bijkomende voordeel is dat je nooit iets hoeft op te bergen en je de set onaangetast buiten kunt laten staan, ongeacht het weer. 

Bron: Latour-lith.nl