Tips voor een ontspannen verhuisdag

Verhuizen staat bijna altijd garant voor stress, en dit zorgt ervoor dat je nooit uitkijkt naar die ene lange, stressvolle dag: verhuisdag. Toch hoeft dit helemaal niet zo te gaan en kun je zelfs relaxed en ontspannen deze dag doorkomen. Natuurlijk zul je licht gespannen zijn, maar als je deze bruikbare tips goed opvolgt zul je de kalmte kunnen bewaren en ben je aan het einde van de dag moe, maar heel voldaan.

Begin ruim van te voren

Verhuizen betekent niet één dag van te voren beginnen met het inpakken van de belangrijkste dingen. Nee, als je gaat verhuizen moet je ruim op tijd beginnen. Begin zo mogelijk al weken van te voren met het inpakken van dingen die je niet of nauwelijks gebruikt. Misschien zijn dat weinig dingen, maar die heb je dan toch mooi al ingepakt. En dat kan een hoop schelen op de grote dag. Pak gedurende de weken die volgen steeds meer in, zodat je goed op schema blijft lopen.

Maak een planning (en houd je daaraan!)

Maak voor jezelf een schema met dingen die je in moet pakken en wanneer je ze ingepakt wilt hebben. Wees streng voor jezelf en houdt je er ook echt aan, zodat je later niet in de knoei komt en niets meer aan je planning hebt. Een planning houdt je scherp, maar zorgt ook voor meer rust in je hoofd. Hoe lekker is het als je weer iets kan afvinken?!

Pak slim in

Om het inpakken zo overzichtelijk mogelijk te houden, kun je het beste per kamer inpakken. Deze kamers geef je een nummer, die je op een volle doos zet. Dit is ook handig met oog op het uitpakken. Je weet nu precies welke doos je op welke kamer moet neerzetten, en dat scheelt je een hoop uitzoekwerk.

Houd stekkers en elektronica bij elkaar

Probeer zoveel mogelijk bij elkaar passende producten samen in te pakken. Denk maar aan elektronica en de bijbehorende stekkers. Pak ze indien mogelijk in hun originele verpakking: dat scheelt een hoop dozen en dan weet je zeker dat ze goed verpakt zitten. Extra tip: maak een foto van de stekkers voor je ze uit de stopcontacten houdt, bijvoorbeeld achter de tv of de playstation, zodat je ze er bij het uitpakken precies op dezelfde manier kunt instoppen.

Je kleding mooi houden

Om je kleding zo mooi mogelijk over te laten komen, kun je ze het best met hanger en al inpakken in een vuilniszak. Neem een aantal kledingstukken en doe ze in een vuilniszak en knoop deze net onder de haak van de hanger dicht. Bij het uitpakken hang je de haak op en dan hoef je alleen nog maar de vuilniszak te verwijderen.

Deze tips zijn tot stand gekomen in samenwerking met www.vanravelsverhuizingen.nl