Unieke woonkamer? Kies voor decoratief raamfolie

Ben je echt toe aan iets nieuws in je huis maar wil je geen geld uitgeven aan een grote verandering? Met decoratief raamfolie krijg je een andere look in je woonkamer, zonder dat je daar veel geld aan hoeft te besteden. Raamfolie kan je woning direct een boost geven, zodat het voelt alsof je woonkamer een make-over heeft gekregen. En je kunt gewoon in je eigen interieurstijl blijven, want er zijn een heleboel verschillende patronen, soorten en maten van decoratief raamfolie verkrijgbaar bij diverse webwinkels en woonwinkels door heel Nederland.

Alles is mogelijk met decoratief raamfolie

Natuurlijke prints, bijzondere motieven of een stoer design: alles is mogelijk wanneer je raamfolie als decoratie voor je woonkamer wilt gebruiken. Denk aan bloemen, strakke lijnen of andere motieven als vogels, glas-in-lood of een abstracte print. Je kunt bij sommige winkels zelfs je eigen raamfolie ontwerpen, zodat je raamfolie helemaal in jouw stijl is! Je kunt raamfolie ook gebruiken om er tekst in te verwerken, zoals je naam met huisnummer, of een andere tekst die je mooi vindt. Op deze manier krijg je een prachtig raamfolie dat je huis een unieke uitstraling geeft.

De functionele kanten van raamfolie

Naast het feit dat je woonkamer een unieke uitstraling krijgt, heeft raamfolie ook een hele functionele kant. Met raamfolie heb je geen last meer van inkijk door mensen die langs je huis lopen en naar binnen kijken. Je krijgt dus leuke decoratie maar ook meer privacy. Daarnaast is raamfolie veilig voor je kinderen en spat het raam niet uiteen in glasscherven wanneer er iets tegenaan wordt gegooid. De kans op letsel bij je kinderen is dan een stuk kleiner. Raamfolie wordt ook regelmatig gebruikt als anti-inbraak, omdat een ruitje met raamfolie niet direct kapot gaat. Vooral bij voor- en achterdeuren en kleine ramen wordt dit veel gebruikt.

Eenvoudig aanbrengen en afwerken

Ook kun je raamfolie goed gebruiken om bijvoorbeeld je bedrijfsnaam op het raam te zetten, om je bedrijf aan huis beter zichtbaar te maken. Op deze manier zet je decoratief raamfolie heel creatief in, en staat ook nog eens stijlvol. Hoewel raamfolie ten eerste gebruikt wordt als decoratie, krijg je er een heleboel extra’s bij. Decoratief raamfolie kun je heel makkelijk zelf aanbrengen, het is vooral belangrijk dat je nauwkeurig en rustig te werk gaat om luchtbellen en andere oneffenheden te voorkomen. Neem dus de tijd voor het allermooiste resultaat.