Vier redenen voor een witte schapenvacht

De winter dient zich langzaam, maar zeker aan. Een schapenvacht houd je warm gedurende de winterdagen, maar misstaat ook niet in jouw interieur. Bovendien zijn de vachtjes te gebruiken als dekentje, vloerkleed en als decoratie. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

Veel mensen vinden een schapenvachtje aantrekkelijk en dat is ook niet gek. Alleen is het kiezen van de kleur vaak lastig. Hoewel wit de populairste kleur is voor schapenvachtjes, durft niet iedereen deze keuze aan. Daarom geven wij je vier redenen om juist wel voor wit te kiezen! 

1. Wit past in elk interieur 

Of je nu een romantische sfeer hebt in huis of juist een industriële look prefereert. Een wit schapenvacht past in elk interieur. Bovendien breekt wit vaak het interieur. Het fleurt juist op. De kleur is passend in elk kleurpatroon. Andere kleuren zijn vaak minder makkelijk te matchen met een interieur. 

2. Wees niet bang voor vlekken 

Veel mensen durven niet te kiezen voor wit vanwege de kans op vlekken. Een kopje koffie stoot je zo om en het gebeurt nou eenmaal. Waar geleefd wordt, daar wordt het ook vuil. Dan lijkt deze kleur niet erg aantrekkelijk, want daar zie je toch alles op. 

Toch zijn echte schapenvachten goed te onderhouden en kun je deze ook prima reinigen wanneer er een vlek ontstaat. Mocht je dus toch vlekken maken? Geen probleem. Je verwijdert de vlek met gemak. 

3. Simpelweg mooi, zacht en warm

Schapenvachten zijn simpelweg ook gewoon mooi, zacht en warm. Het zijn prachtige natuurproducten. Het is een restproduct van de vleesindustrie. De schapen zijn niet geslacht voor hun vacht! Dit betekent dat je de vacht een tweede leven geeft door deze te gebruiken. 

4. Plezier van door het hele jaar heen 

Veel mensen denken aan schapenvachten in de winter. Maar dat is niet helemaal terecht. Natuurlijk zijn schapenvachten lekker warm en zacht, maar ze kunnen ook verkoelend werken! 

Vachten werken warmte regulerend en ademend. Bovendien is de wol waterafstotend en absorberend. Dus je zult geen last hebben van een klam en vochtig gevoel. Maar daar houdt het niet op! Een schapenvacht bevat ook lanoline. Deze stof weert bacteriën en vuil, maar heeft ook een zelfreinigende functie. Zo beschermt dit vachtje jou tegen vuil, vocht en houd je lekker koel in de zomer. 

Wit is gewoon perfect! 

Je hoeft bij een wit schapenvacht echt niet bang te zijn voor vuil en vlekken. Je reinigt dit gemakkelijk. Bovendien staat het in elk interieur. De keuze is dus simpel! Met deze kleur heb jij een vachtje dat past in jouw interieur en je hebt er ook zeker blijvend plezier van.