Wat zijn taatsdeuren en hoe worden deze gebruikt in het interieur?

We willen allemaal graag trots zijn op de woning die we hebben. Het is namelijk een plek waar we de meeste van onze tijd doorbrengen en waar we familie en vrienden ontvangen. Een nette en afgewerkte woning is daarom iets om trots op te zijn. 

Een belangrijk onderdeel van de woning dat zijn de deuren die we in de woning hebben. Deuren zijn er in veel verschillende typen, materialen en soorten, maar een bijzonder type deur is een taatsdeur van glas. De naam taatsdeur zal je misschien niet direct iets zeggen, maar zij zullen je hieronder verder uitleggen wat dit precies voor deur is en waarom die voor jouw interieur ook interessant kan zijn. 

Hoe werkt een taatsdeur?

Een taatsdeur is een binnendeur die op een andere manier is bevestigt dan de meeste deuren. De meeste deuren hebben namelijk een scharnier aan de zijkant in het kozijn. Maar taatsdeuren daarentegen hebben een scharnier die aan de onderkant van de deur in de vloer zitten bevestigt en een scharnier dat een de bovenkant van de deur in het plafond zit bevestigt. Het bijzonder en unieke hiervan is dat de deur daardoor op een andere manier draait. Een taatsdeur kan namelijk zowel naar binnen als naar buiten draaien en geeft daarom een bijzonder effect. Nog meer eigenschappen van een taatsdeur kun je hier vinden en lees je ook nog veel meer voordelen die dit type deur heeft.

Wanneer is een taatsdeur interessant voor mijn interieur? 

Deze deur kan in feite altijd interessant zijn, maar natuurlijk past die beter bij het ene interieur dan bij het andere. Ook hangt het er van af wat voor materiaal je voor de deur gebruik. Glas is een veelgebruikte keuze van de laatste jaren. Taatsdeuren van glas zijn namelijk op maat te maken en omdat ze van gehard veiligheidsglas zijn gemaakt zijn ze ook nog eens bijzonder sterk. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat de deur zo breekt als er iets mee gebeurd.

Wat dus goed is om op te letten is te kijken wat voor materiaal je graag zou willen gebruiken en of dat bij jouw interieur past. Daarnaast moet de deur natuurlijk goed naar zowel binnen als buiten kunnen draaien en moet je dit vinden passen op de plek waar de deur zal komen. Een taatsdeur wordt dan ook veel gebruik tussen de woonkamer en de keuken van de woning. Dit werkt dan als een soort van scheidingswand, maar de deur heeft tegelijkertijd een mooie en prominente plek in de woning.