Vloerkleed kopen? Zo kies je een nieuw vloerkleed

Vloerkleden, dat is toch ouderwets? Let me stop you there, een vloerkleed is namelijk ontzettend populair! Je hebt zoveel verschillende kleuren, materialen en vormen dat er voor elk interieur wel een tof vloerkleed te vinden is. Maar hoe kies je nou eigenlijk een vloerkleed dat past bij jouw woonkamer of slaapkamer? Deze tips gaan je daar zeker bij helpen!

1.      Vierkant of liever rond?

Je hebt veel verschillende vormen vloerkleden, maar de meest bekende zijn toch wel de rechthoekige en ronde vloerkleden. Rechthoekige vloerkleden worden vaak gekozen omdat deze lekker basic zijn. Ze passen dus altijd wel bij je interieur. Maar waarom niet kiezen voor een rond vloerkleed? Deze zorgen ervoor dat er niet alleen maar strakke lijnen in je interieur terug te vinden zijn. Door de vorm worden die harde lijnen doorbroken en is er meer ruimte voor een fijne sfeer.

2.      Hoogpolig of laagpolig?

Je hebt twee typen vloerkleden: hoogpolig en laagpolig. Hoogpolig betekent dat de stof vrij ‘lang’ is, waardoor het vloerkleed wat hoger komt te staan. Dit voegt direct sfeer en warmte toe aan je interieur. Laagpolige vloerkleden zijn vloerkleden waarbij de stof vrij ‘plat’ ligt. Dit is vooral mooi bij moderne, strakke interieurstijlen.

De meeste huishoudens hebben een trouwe viervoeter in huis. De nagels van jouw hond of kat kunnen best een bedreiging zijn voor je vloerkleed. Vooral bij hoogpolige vloerkleden kan de stof lelijk worden. Heb je een hond of kat? Kies dan voor een laagpolig vloerkleed, zodat je zo lang mogelijk kan blijven genieten van je vloerkleed!

3.      De kleur bepalen

Last, but not least: De kleur bepalen. Om na te gaan welke kleur het beste past binnen je interieur, is het handig om een kleurenpalet te maken. Kijk welke kleuren vaak terugkomen in je interieur en kijk welke kleur voor een vloerkleed daar goed bij past. Werk je veel met blauwtinten? Een blauw, grijs of olijfgroen vloerkleed past daar erg mooi bij. Werk je veel met wittinten en cremekleuren? Kijk dan eens naar een taupekleurig vloerkleed. Met een vloerkleed kan je namelijk een contrast creëren, maar ook zorgen voor de juiste balans. Het is maar net waar jij naar op zoek bent!