Wat is een definitief energielabel?

Je hebt vast wel eens gehoord van een definitief energielabel aanvragen, maar wat is dit nu precies? Het is een goed label wat inzicht geeft in hoe energiezuinig je woning is. Er wordt middels dit document aangegeven welke energiebesparende maatregelen er mogelijk zijn bij je woning. Je hebt labelklassen en die zijn er van A tot en met G. Een A label wil zeggen dat je een erg energiezuinige woning hebt en een G label wil zeggen dat ze niet zuinig zijn. 

Er wordt ook een overzicht gegeven van de woningkenmerken, zoals het type woning, maar ook isolatie, beglazing en verwarming worden hierin meegenomen. Het is daarom goed om daar even de tijd voor te nemen want als je het label eenmaal hebt dan kun je ook kijken wat er nog aan verbeterd kan worden. Misschien wil je daar wel snel mee beginnen zodat je ook kunt besparen op je maandlasten. Dit is alleen maar gunstig voor jezelf, dus ervaar wat de voordelen zijn en start de aanvraag.

Alles over een definitief energielabel

Het energielabel van je woning kan altijd effect hebben op je verkoop of verhuurprijs. Wanneer je namelijk een woning hebt met een energiezuinig label, dan is de kans dat je gaat verkopen of verhuren veel groter. Mensen willen namelijk maar al te graag een energiezuinige woning. Als je namelijk geen zuinige woning hebt dan wil dat namelijk zeggen dat er veel aan gedaan moet worden, bijv. nieuw glas, meer isolatie of zelfs nieuwe wanden. 

Het kan daarmee echt alle kanten op dus het is fijner als je je energiezuinige woning gaat verkopen, want dan willen mensen je woning liever. Merk je nou dat je woning niet zuinig is en niet goed verkoopt, dan kun je ook eerst verbetering uitvoeren aan de woning, zodat de maandlasten naar beneden gaan en de woning ook een beter energielabel krijgt. De kans dat je dan namelijk je woning gaat verkopen is groter dan nu. Maar het is maar net wat je daarmee wil doen, als je liever je woning snel kwijt bent, dan kun je misschien ook zakken qua prijs.