Waarom een huis kopen in Portugal?

Een huis kopen in Portugal brengt een behoorlijk aantal interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie is er natuurlijk (afhankelijk van de plaats in Portugal waar u, uw woning gaat kopen) het betere klimaat in vergelijking met Nederland of België. Dit is voor veel mensen één van de belangrijkste redenen om er voor te kiezen om naar Portugal te verhuizen. Er is echter meer. Ondanks het feit dat veel mensen hier in eerste instantie misschien niet bij stil blijven staan is het namelijk zo dat een huis kopen in Portugal ook heel wat fiscale voordelen met zich mee kan brengen. Welke voordelen dit precies zijn ontdekt u hier op deze pagina! 

Geen belasting op uw pensioen 

Een huis kopen in Portugal is door de jaren heen in het bijzonder populair geworden bij mensen die reeds de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. Dat lijkt op het eerste zicht misschien een vreemde trend (vroeger trok deze doelgroep massaal naar Spanje), maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Op het ogenblik dat u na het aanschaffen van uw woning in Portugal ten minste 184 dagen per jaar in het land verblijft kunt u namelijk genieten van een vrijstelling van belasting op uw pensioen. Dit is ongetwijfeld één van de belangrijkste voordelen voor buitenlandse vastgoedinvesteerders die er op moment van schrijven worden aangeboden.

Gouden visum

Kopers van buiten de Europese Unie die een huis kopen in Portugal kunnen rekenen op een extra interessant financieel voordeel. Zij kunnen namelijk in aanmerking komen voor het ontvangen van een zogenaamd ‘gouden visum’. Het betreft hier een visum welke wordt verstrekt aan buiten-Europese investeerders die ervoor hebben gekozen om te investeren in vastgoed in Portugal met een waarde van ten minste 500.000 euro. Dit speciale visum zorgt er voor dat deze mensen over de mogelijkheid beschikken om zich zonder verdere verplichting permanent in Portugal te vestigen. Ook dit is voor veel mensen logischerwijs een uitstekende reden om een huis kopen in Portugal te overwegen.

Uw gekochte huis in Portugal verhuren?

Een huis kopen in Portugal is één ding, maar wat wanneer u niet van plan bent om er zelf in te trekken? In dat geval kunt u er natuurlijk aan denken om de woning te verhuren als vakantie-accommodatie. Ook voor particulieren die deze keuze maken na een huis kopen in Portugal zijn er interessante voordelen beschikbaar. Het is bijvoorbeeld zo dat particulieren die hun vakantiewoning verhuren nu 8,75 procent belastingen op hun huurinkomsten betalen. Dat is bijzonder weinig in vergelijking met vroeger. Toen werden deze huurinkomsten namelijk belast tegen een tarief van 28 procent! Dit is bovendien nog niet alles. Er is namelijk nog een extra interessant voordeel verbonden aan een huis kopen in Portugal. 

Tweede verblijf 

Tot slot is het zo dat er in Portugal geen belastingen zijn verschuldigd op een tweede verblijf. Daarnaast is het ook nog eens zo dat er geen sprake is van successierechten in tweede lijn. Steeds meer mensen kiezen er voor om op latere leeftijd een tweede verblijf te kopen in het buitenland. Dat is natuurlijk heel leuk en mooi, maar in heel wat Europese landen worden hier stevige belastingen op gerekend. Dat geldt niet voor een tweede verblijf in Portugal. Ook dit is dan ook logischerwijs voor veel mensen een prima reden om een tweede huis kopen in Portugal op z’n minst te overwegen.
Voor het kopen van een vakantiehuis in Portugal kijkt u op Easylivingportugal.nl.