Waarom een voorzethor voor een raam kopen?

We hebben er in de zomer allemaal wel eens last van. Het is hartje zomer en je wilt lekker de ramen open zetten, maar wanneer je na een halfuur de woonkamer binnen loopt waar je de ramen open had staan, wemelt het ineens van de insecten. Dat was natuurlijk absoluut niet de reden waarvoor je de ramen open had staan. Het enige wat je waarschijnlijk wilde was een lekker briesje in huis wat alleen kan door het openzetten van de ramen en de deuren. Gelukkig is er een manier om dit tegen te gaan.

Een hor plaatsen voor de ramen en deuren

Namelijk door het plaatsen van een hor. Dat is een mechanisme die je voor het raam of de deur kan hangen. Hierdoor komt er een soort gaas voor de deur of het raam te zitten waar beesten niet door heen kunnen vliegen. Dit is dus een hele simpele manier om er voor te zorgen dat beestjes gewoon uiten blijven. Daarnaast kun je wel gewoon een lekker briesje in huis krijgen omdat de wind natuurlijk gewoon door het gaas kan waaien. Een ideale en hele makkelijke manier dus om er voor te zorgen dat het lekker fris wordt in huis en je je geen zorgen hoeft te maken over eventuele beesten die binnen kunnen komen.

Wat is dan een voorzethor?

Een voorzethor is een nog fijnere manier van een hor. Een normale hor moet namelijk vast gemaakt worden aan de ramen of deuren. Hierdoor zit hij er natuurlijk ook altijd. De meeste mensen vinden dit zonde omdat je hierdoor veel minder naar buiten kan kijken. Dan is er ook nog de mogelijkheid om een rolhor te nemen, maar dan nog zie je de hor gewoon duidelijk zitten. Een voorzethor is een hor die je elke keer dat het raam open gaat, gewoon neer kan zetten. Deze blijft dus niet permanent aan het raam of de deur zitten, maar deze kun je plaatsen wanneer jij dat wil. Wanneer je dus lekker de ramen wil openzetten of de deur op een kier wil laten staan.

Wat zijn de voordelen van een hor?

De voordelen zijn eigenlijk vrij duidelijk. Het grootste voordeel is uiteraard dat er geen beesten meer naar binnen kunnen vliegen wanneer je het raam of de deur even open zet. De beesten blijven buiten, maar daarentegen krijg je wel een lekker briesje naar binnen toe waarvoor je de ramen in eerste instantie waarschijnlijk wil openzetten. Hierdoor kan het huis lekker afkoelen in de warmere maanden wanneer het buiten eindelijk weer afkoelt. Een voorzethor is dus nog idealer omdat deze niet permanent is, maar neergezet kan worden wanneer jij dit wil en niet anders.