Wat is een bag download?

Als we spreken van een Bag download dan doelen we op de database dump van de meest recente versie van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Het Kadaster stelt maandelijks de meest recente versie beschikbaar. Met deze geo data kun je meer inzicht krijgen in je klanten en kansen zien voor groei.

Kadaster geeft elke maand updates

Het Kadaster stelt de gegevens overigens vaak middels een GML-levering beschikbaar. En met een dergelijk formaat kan bepaald niet iedereen uit de voeten. Kies je voor de PostGIS Database Dump van Geogap, dan ben je in staat om een nieuwe versie van de BAG direct te importeren in PostGIS, een spatial database extensie voor PostgreSQL databases. Zo worden querys aan PostgreSQL toegevoegd en geografische objecten ondersteund.

Gemeenten leveren gegevens aan BAG

Even over de BAG, iets dat gebaseerd is op de Wet Basisregistraties Adressen en Gebouwen. Gemeenten leveren de gegevens aan, zoals die verplicht zijn om bepaalde basisgegevens over adressen en gebouwen goed bij te houden en dat in een volledig geautomatiseerd systeem. Het Kadaster is beheerder van het systeem en het Kadaster vult het systeem aan en voert ook wijzigingen door.

De Database Dump vraagt ongeveer 2GB aan ruimte

Houd er rekening mee dat de BAG PostGIS Database Dump zo rond de 2GB is en dat het dus elke maand opnieuw vernieuwd wordt. Bestel je dit online geo product dan is het overigens gedurende 24 uur voor je beschikbaar. Doe je dat, dan heb je de beschikking over heel erg veel informatie, zoals per adres de postcode, de straat, de huisletter het huisnummer en de huisnummertoevoeging. Je hebt eveneens de beschikking over woonplaats, gemeente en provincie en krijgt het ID van alle geadresseerde objecten net als verblijfsobjecten, ligplaatsen en standplaatsen. Je krijgt eveneens info over de gekoppelde panden, het pand ID, het bouwjaar van het pand en de status van het pand.